Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2012 17:10

Πέντε μήνες φυλακή στη γυναίκα που "αλεύρωσε" τους πολιτικούς!

ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΥΠΑΠΑΝΤΗΣ 
Ποινή φυλάκισης πέντε μηνών με αναστολή, επέβαλε σήμερα το απόγευμα το δικαστήριο στη γυναίκα που πέταξε μια χούφτα αλεύρι στους πολιτικούς, κατά τη λιτανεία για τον εορτασμό της Υπαπαντής, στις 2 Φλεβάρη στην Καλαμάτα.
Η απόφαση προκάλεσε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας από τους πολίτες, που είχαν γεμίσει τη δικαστική αίθουσα για να συμπαρασταθούν στη γυναίκα, η οποία είναι υπάλληλος του Δήμου Καλαμάτας.

Η κατηγορούμενη, στην απολογία της τόνισε ότι η πράξη της ήταν αποτέλεσμα της αγανάκτησής της για τα μέτρα που επιβάλλει η κυβέρνηση, σημείωσε όμως ότι εκείνο που ξεχείλισε το ποτήρι, ήταν η μη εξυπηρέτησή της από τον ασφαλιστικό της φορέα, για ένα πρόβλημα που αντιμετώπισε και, κυρίως, η αδιαφορία που, όπως υπογράμμισε, επέδειξαν οι κυβερνητικοί υπεύθυνοι στους οποίους απευθύνθηκε.
Η γυναίκα, στην οποία είχε απαγγελθεί η κατηγορία της απρόκλητης έργω εξύβρισης, τόνισε ότι στόχος του αλευριού που πέταξε ήταν ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης στη λιτανεία, ο υφυπουργός Άμυνας, Γιώργος Γεωργίου (ΛΑΟΣ).
Ωστόσο, το δικαστήριο είδε ότι υπήρχε ενδεχόμενος δόλος στην πράξη της, γιατί το αλεύρι δεν πήγε μόνο στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, αλλά και σε άλλους επισήμους (δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους). Θεώρησαν, δηλαδή, ο εισαγγελέας και η δικαστής, ότι απρόκλητα «αλευρώθηκαν» και οι άλλοι επίσημοι εκτός από τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, κάτι που η γυναίκα ενδεχομένως ήξερε ότι θα συμβεί.
Στη δημοτική υπάλληλο, συμπαραστάθηκαν το Σωματείο Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας, άλλοι συνδικαλιστικοί φορείς και η «Ανοιχτή Συνέλευση».
Πάντως, το δικαστήριο αναγνώρισε ελαφρυντικά στην κατηγορούμενη, τον πρότερο έντιμο βίο της, αλλά και την κοινωνική της ευαισθησία, που έχει εκφραστεί με δωρεές σημαντικών ποσών σε μη κυβερνητικές οργανώσεις, όπως «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κ.ά.
Τώρα, αναμένονται οι συνέπειες που, ενδεχομένως, θα έχει αυτή η καταδίκη στη δουλειά της εργαζόμενης στο Δήμο Καλαμάτας, δεδομένου ότι ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, έχει δηλώσει αφενός ότι λυπάται που η συγκεκριμένη ενέργεια έγινε από δημοτική υπάλληλο αφετέρου ότι «με αγάπη όλα λύνονται».
Στ.Μ.