Πέμπτη, 04 Ιουλίου 2019 11:20

Μ. Γερονικολός: «Το ΚΙΝ.ΑΛ έχει κάνει την κάθαρσή του»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ FOCUS 99,6
«Το Κίνημα Αλλαγής, το ΠΑΣΟΚ, έχει κάνει την αυτοκριτική του αλλά και την κάθαρσή του», τόνισε σε χθεσινή εφ’όλης της ύλης  συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό  «FOCUS 99.6», ο υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας με το «Κίνημα Αλλαγής- ΠΑΣΟΚ», Μενέλαος Γερονικολός...

Όπως είπε, «όταν μιλάς για ανανέωση, στηρίζεις τους νέους ανθρώπους, με γνώμονα και την εμπειρία των παλαιότερων στελεχών».

Αναλύοντας το πρόγραμμα του ΚΙΝ.ΑΛ, ο υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας τόνισε ότι σημαντική θέση κατέχει ο πρωτογενής τομέας «και γι’ αυτό προτείνουμε αποσύνδεση των ασφαλιστικών εισφορών από το φορολογητέο εισόδημα, μείωση του κόστους παραγωγής με την ανάλογη μείωση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια και την άμεση ανάληψη εργολαβικών διαδικασιών- με το πέρας της τελευταίας ελαιοσυγκομιδής- για την καταπολέμηση του δάκου και των μυκητολογικών ασθενειών».

Όπως σημείωσε ο κ. Γερονικολός, «θα πρέπει να δοθεί έμφαση στη φετινή ζημιά στην ελαιοπαραγωγή, η οποία έδειξε πόσο ελλιπής είναι ο σχεδιασμός από την κεντρική πολιτική σκηνή».

Αναφερόμενος στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ο ίδιος είπε πως «είναι το μέλλον της ελληνικής οικονομίας, αφού δημιουργούν θέσεις εργασίας και μπορούν να δώσουν νέα πνοή στην μεσσηνιακή κοινωνία. Γι’ αυτό οφείλει το κράτος να είναι αρωγός σ' αυτές, δίνοντας κίνητρα».

Πιο συγκεκριμένα, ο υποψήφιος βουλευτής υπογράμμισε ότι στο πρόγραμμα του ΚΙΝ.ΑΛ, προτείνονται: μείωση του συντελεστή φορολογίας από 29% σε 20% μέσα σε τρία χρόνια,  απαλλαγή για 3 χρόνια από φόρους και εισφορές συνταξιοδότησης των νέων επιχειρηματιών και για κάθε 100€ που ξοδεύει μια επιχείρηση για νέες προσλήψεις- φοροαπαλλάσσεται για 150€».

«Επιβάλλεται να κάτσουμε όλοι μαζί, με σύμπνοια και ενότητα να βρούμε -επιτέλους- μια λύση για την επόμενη μέρα της χώρας μας», τόνισε, τέλος, ο Μενέλαος Γερονικολός.