Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2012 18:44

Η Ένωση Συντακτών στηρίζει το δημοσιογράφο Γιάννη Σινάπη

ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΣΥΓΝΩΜΗ Ο Π. ΤΑΤΟΥΛΗΣ 
Τη συμπαράστασή της στο δημοσιογράφο Γιάννη Σινάπη (της εφημερίδας «Ελευθερία»), που κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου δέχτηκε τη λεκτική επίθεση του περιφερειάρχη, Πέτρου Τατούλη, εκφράζει με ανακοίνωση της η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων.
Η Ένωση, καλεί τον περιφερειάρχη να ζητήσει δημόσια συγνώμη από τον Γιάννη Σινάπη, κατά την προσεχή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, και να δείξει το σεβασμό του στο δικαίωμα των δημοσιογράφων να ασκούν ανεμπόδιστα το λειτούργημά τους.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΠΗΝ, έχει ως εξής: «Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου – Νήσων καταγγέλλει την απαράδεκτη, βάναυση, ακραία προσβλητική και αντιδημοκρατική επίθεση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη κατά του συναδέλφου Γιάννη Σινάπη, εργαζόμενου στην εφημερίδα «Ελευθερία» της Καλαμάτας και μέλους της ΕΣΗΕΠΗΝ.
Ο κ. Τατούλης, θεωρώντας προφανώς εαυτόν υπεράνω κριτικής και δημοκρατικού ελέγχου, εξαπέλυσε σφοδρή λεκτική επίθεση κατά του συναδέλφου στη διάρκεια συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, χρησιμοποιώντας αγοραίες εκφράσεις και χαρακτηρισμούς που δε συνάδουν με τη θέση και το κύρος του αξιώματος του Περιφερειάρχη.
Η προσπάθεια τρομοκράτησης του συναδέλφου Γιάννη Σινάπη, έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά απαράδεκτων ενεργειών του κ. Τατούλη, ο οποίος θεωρεί ότι, με την τακτική του εκφοβισμού και της σπίλωσης της υπόληψης του συναδέλφου, θα πετύχει τη φίμωση και την υποστολή της δημοσιογραφικής του κριτικής.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΠΗΝ ζητά από τον κ. Τατούλη, στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, να ζητήσει δημοσίως συγγνώμη από τον συνάδελφο Γιάννη Σινάπη, ως μια πράξη ελάχιστης αποκατάστασης του συναδέλφου, αλλά και ως δείγμα σεβασμού στο δικαίωμα των δημοσιογράφων να ασκούν ανεμπόδιστα, ελεύθερα και χωρίς φόβο το λειτούργημα τους».