Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2012 19:30

Τα χαράτσια …πάνε στα βουνά!

ΔΗΜ. ΜΠΟΥΧΑΛΗΣ ΓΙΑ 
ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ

Καμία απολύτως ευθύνη δεν έχει ο Δήμος Καλαμάτας για τις τρελές και ανεξήγητες τιμές των αντικειμενικών αξιών σε περιοχές ορεινές, φτωχές και εγκαταλειμμένες. Αυτό υπογράμμισε σήμερα ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Δημήτρης Μπούχαλης, με αφορμή τις διαμαρτυρίες για το γεγονός ότι οι τιμές στα ορεινά του πρώην Δήμου Αρφαρών είναι μεγαλύτερες από ό,τι στην πρωτεύουσα του πρώην Δήμου, τα Αρφαρά! Με βάση τις υπερβολικές αυτές τιμές καθορίζεται και το χαράτσι της ΔΕΗ.

Ο Δημήτρη Μπούχαλης σημείωσε ότι το υπουργείο Οικονομικών όρισε τις τιμές σε όλη στη Μεσσηνία το 2001, επί υφυπουργίας μάλιστα Δημήτρη Κουσελά, όπως υπογράμμισε. Τόνισε ότι ο Δήμος δεν είχε καμία εμπλοκή σε αυτή τη διαδικασία.
Ο αντιδήμαρχος σημείωσε ότι έχουν γίνει παρεμβάσεις προς το υπουργείο Οικονομικών ώστε οι τιμές να διορθωθούν, ενώ ανέφερε ότι το θέμα θα έρθει για συζήτηση και στο Δημοτικό Συμβούλιο. Επισήμανε ότι ανάλογο πρόβλημα υπάρχει και στους πρώην Δήμους Άριος και Θουρίας, όπως και στα ορεινά του Καποδιστριακού Δήμου Καλαμάτας.
Στ.Μ.