Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2012 02:38

Μύλος για τις φυλακές μεταξύ Αρκαδίας, Καλαμάτας και Δωρίου

φωτό από παλιότερη συνάντηση του δημάρχου με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου για τις φυλακές φωτό από παλιότερη συνάντηση του δημάρχου με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου για τις φυλακές

ΝΤΑΓΙΟΠΟΥΛΟΣ3

ΝΙΚΑΣ - ΜΑΡΓΕΛΗΣ 
ΠΑΝΕ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ

Στο συμπέρασμα ότι η Καλαμάτα και γενικότερα η Μεσσηνία έχουν αποκλειστεί ως υποψήφιες περιοχές για την ανέγερση των φυλακών, έχει καταλήξει ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας. Χθες συζήτησε το θέμα με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου, Κώστα Μαργέλη, και αποφασίστηκε να επισκεφθούν τον υπουργό Δικαιοσύνης, Αντώνη Ρουπακιώτη, προκειμένου να τον ενημερώσουν για τον άδικο αποκλεισμό της περιοχής.

Eνώ όμως υπονοείται ότι υπάρχει δάκτυλος της Περιφέρειας, ώστε οι φυλακές να γίνουν στη Μεγαλόπολη της Αρκαδίας, ο αντιπεριφερειάρχης, Παναγιώτης Αλευράς, δήλωσε χθες ότι θα επιδιώξει να γίνει στη Μεσσηνία το σωφρονιστικό κατάστημα και μάλιστα τόνισε ότι θεωρεί καταλληλότερη την περιοχή που έχει προτείνει ο Δήμος Οιχαλίας, κοντά στο Δώριο.
Σχετικά με τη συνάντηση που είχαν ο δήμαρχος με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου, σε σχετικό δελτίο Τύπου σημειώνεται ότι «συζήτησαν το θέμα της ίδρυσης και λειτουργίας σωφρονιστικού καταστήματος στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας, που θεωρείται αναγκαία προϋπόθεση για τη στήριξη και την εύρυθμη λειτουργία του Εφετείου Καλαμάτας. Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες ενδείξεις που οδήγησαν σε συμπέρασμα για μη επιλογή της Καλαμάτας και της Μεσσηνίας και συμφωνήθηκε η πραγματοποίηση επίσκεψης στον Υπουργό Δικαιοσύνης για το θέμα της ίδρυσης και λειτουργίας σωφρονιστικού καταστήματος. Πάντοτε στη βάση υποστήριξης του Εφετείου (είναι το μοναδικό στην περιοχή), του οποίου δε λειτουργεί σωφρονιστικό κατάστημα της μεγαλύτερης πληθυσμιακής πόλης, στο μεγαλύτερο πληθυσμιακά Νομό, με άριστες προτάσεις χωροθέτησης».
Από την πλευρά του ο Παναγιώτης Αλευράς, αφού τόνισε ότι θα επιδιώξει να γίνουν οι φυλακές στη Μεσσηνία, παρατήρησε ότι το σωφρονιστικό κατάστημα δεν είναι ανάγκη να κατασκευαστεί στο κέντρο. Αντίθετα είπε ότι ενδεδειγμένη περιοχή είναι αυτή που έχει προτείνει ο Δήμος Οιχαλίας, δεδομένου ότι βρίσκεται στο μέσον Μεσσηνίας - Αρκαδίας, συνδέεται τόσο με τον αυτοκινητόδρομο Τρίπολης - Καλαμάτας όσο και με την εθνική οδό Τσακώνας - Καλού Νερού, ενώ επιπλέον οι φυλακές θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως ένα αντιστάθμισμα για έναν Δήμο που επιβαρύνεται από τη λειτουργία της Βιομηχανικής Περιοχής.
Στ.Μ.