Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2012 20:33

Ανοιχτή επιστολή της Ν.Ε. του ΚΚΕ στους βουλευτές της Μεσσηνίας

Ανοιχτή επιστολή της Ν.Ε. του ΚΚΕ στους βουλευτές της Μεσσηνίας

ΠΕΙΤΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
Να πουν όχι στο μνημόνιο καλεί τους βουλευτές της Μεσσηνίας, Δημήτρη Κουσελά, Νάντια Γιαννακοπούλου, Οδυσσέα Βουδούρη και Γιάννη Λαμπρόπουλο, η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΚΚΕ, που, σε σχετική ανοιχτή επιστολή της, υπογραμμίζει ότι «είναι η μοναδική και τελευταία υπηρεσία που μπορείτε να προσφέρετε στο λαό της Μεσσηνίας, στο λαό της Ελλάδας».
Η ανοιχτή επιστολή προς τους τέσσερις βουλευτές, έχει ως εξής: «Η κυβέρνηση Παπαδήμου ετοιμάζεται να φέρει για ψήφιση στη Βουλή, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, το νέο βάρβαρο μνημόνιο, που σφαγιάζει δικαιώματα, κατώτερο μισθό, συντάξεις, επιδόματα, συλλογικές συμβάσεις, και οδηγεί στην απόλυση χιλιάδες συμπατριώτες μας.

Οι βουλευτές της συγκυβέρνησης, ΠΑΣΟΚ- ΝΔ- ΛΑΟΣ, είναι όλοι τους, συλλογικά και ατομικά, υπόλογοι απέναντι στο λαό και τη νεολαία. Μέχρι σήμερα, με τη στάση τους στη Βουλή, έχουν βρεθεί απέναντι στην εργατική τάξη, στους επαγγελματίες, στην αγροτιά, στους συνταξιούχους, στους νέους και τις νέες. Υπηρέτησαν και υπηρετούν συμφέροντα της πλουτοκρατίας, της τρόικας, του ΔΝΤ, της Ε.Ε.
Σήμερα, «έστω και στο παρά πέντε», η Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΚΚΕ καλεί «τους βουλευτές του νομού μας: Κουσελά Δημήτρη, Γιαννακοπούλου Νάντια, Βουδούρη Οδυσσέα από το ΠΑΣΟΚ, Λαμπρόπουλο Γιάννη από την ΝΔ, να ψηφίσουν ΟΧΙ στη νέα δανειακή σύμβαση, στο νέο αυτό μνημόνιο - λαιμητόμο.
Τις κρίσιμες αυτές ώρες ευθύνης, μην επικυρώσετε με την ψήφο σας την καταδίκη του λαού, και κυρίως της νέας γενιάς, να δουλεύουν και να ζουν εφ’ όρου ζωής με 400 ευρώ. Μην επικυρώσετε με την ψήφο σας την κατάργηση όλων των δικαιωμάτων που μας παρέδωσαν οι προηγούμενες γενιές, με αμέτρητες θυσίες και αίμα.
Πείτε ΟΧΙ στο μνημόνιο. ΟΧΙ στη δανειακή σύμβαση.
Είναι η μοναδική και τελευταία υπηρεσία που μπορείτε να προσφέρετε στο λαό της Μεσσηνίας, στο λαό της Ελλάδας. Εμείς, όπως πάντα, πιστοί στο καθήκον, θα βρισκόμαστε στο μετερίζι του αγώνα, και σήμερα και αύριο και κάθε μέρα, μαζί με το λαό, να απαντήσουμε με οργάνωση, με ξεσηκωμό, λαϊκή συμμαχία, για το μόνο δρόμο σωτηρίας του λαού, του πλούτου της χώρας και των παραγωγικών τους δυνατοτήτων: αποδέσμευση από την Ε.Ε. με λαϊκή εξουσία, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων και μονομερή διαγραφή του χρέους».