Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2012 06:01

Το Σωματείο της ΔΕΥΑΚ προετοιμάζει την απεργία και προειδοποιεί για ιδιωτικοποίηση του νερού

 Το Σωματείο της ΔΕΥΑΚ προετοιμάζει την απεργία και προειδοποιεί για ιδιωτικοποίηση του νερού

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Κορυφώνει σήμερα το Σωματείο Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΚ την κινητοποίησή του για προετοιμασία της αυριανής πανεργατικής απεργίας. Μάλιστα κύριο θέμα στην απεργιακή προκήρυξη της απεργίας είναι οι μεθοδεύσεις που το Σωματείο τονίζει  ότι γίνονται προκειμένου να ιδιωτικοποιηθεί η ΔΕΥΑΚ και να περάσει το νερό και η τιμολόγησή του στον έλεγχο ιδιωτών.

Επιπλέον το Σωματείο καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, τονίζοντας ότι πραγματοποίησε σύσκεψη για την προετοιμασία της απεργίας χθες το βράδυ, μία μόλις ημέρα πριν την απεργία.
Η απεργιακή προκήρυξη του Σωματείου Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΚ έχει ως εξής: «Οι εργολάβοι έχουν μπει για τα καλά στις υπηρεσίες της επιχείρησης, με ό,τι αυτό σημαίνει για την ποιότητα των έργων. Έχουν μπει ακόμα στις συνδέσεις και στις βλάβες αγωγών.
Οι πολίτες βιώνουν καλά τις πολιτικές τους. Οι δρόμοι της Καλαμάτας έχουν σημαδευτεί από την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων. Η ΔΕΥΑΚ έχει πληρώσει πανάκριβα τις αστοχίες των εργολάβων, μέσα από τις αποκαταστάσεις.
Όλες ανεξαιρέτως οι Δημοτικές αρχές, έχουν φροντίσει από καιρό στην απαξίωση του προσωπικού, δημιουργώντας προϋποθέσεις ξεπουλήματος.
Με διάφορα προσχήματα, με παλιές αλλά και πρόσφατες μεθόδους οι Δημοτικές αρχές, εμφανίζουν υπερχρεωμένη την υπηρεσία της ΔΕΥΑΚ, χωρίς να είναι στην πραγματικότητα. Μάλιστα τελευταία επιστράτευσαν και ιδιωτικό γραφείο ορκωτών για να διαγράψουν απαιτήσεις 2,5 εκ ευρώ περίπου από τον Δήμο. Οι απαιτήσεις αυτές αφορούν εργασίες της ΔΕΥΑΚ, προς τον Δήμο που δεν πληρώθηκαν ποτέ.
Η ΔΕΥΑΚ μπαίνει σε ομηρία από το Δήμο. Αυτό βολεύει, γιατί βάζει χέρι στα ταμεία της ΔΕΥΑΚ, μετακυλώντας πόρους από την κεντρική Διοίκηση στους Δημότες.
Απευθυνόμαστε σε κάθε κατεύθυνση. Σταματήστε την ανταποδοτική σας λογική. Το νερό δεν είναι εμπόρευμα. Είναι φυσικό αγαθό αναγκαίο για την ύπαρξη της ζωής. Δεν τιμολογείται… Δεν έχει κανένας το δικαίωμα να το εμπορεύεται.
Εμείς οι εργαζόμενοι στην ΔΕΥΑΚ, σεβόμενοι την ιστορία του Σωματείου μας, θα εμποδίσουμε όποιον επιχειρήσει να ξεπουλήσει στους ιδιώτες τις υπηρεσίες ύδρευσης αποχέτευσης. Οι πολιτικές ιδιωτικοποίησης του νερού αποτελούν συνέχεια των ιδιωτικοποιήσεων που έχουν δρομολογηθεί, όπως του ΟΤΕ, υπηρεσιών της ΔΕΗ, της Υγείας, της Παιδείας. Οι εργαζόμενοι γνωρίζουν πλέον καλά ότι οι μόνοι κερδισμένοι από αυτές τις πολιτικές είναι το μεγάλο Κεφάλαιο. Οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι μικρομεσαίοι, δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα. Το πορτοφόλι τους στενάζει καθημερινά. Έπαψαν να πιστεύουν τους δήθεν σωτήρες που πουλάνε ψεύτικες ελπίδες. Έπαψαν να πιστεύουν ότι ο ιδιωτικός τομέας παρέχει καλύτερες και φθηνότερες υπηρεσίες.
Οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι μικρομεσαίοι, η νεολαία, οι άνεργοι είναι στο πλευρό μας. Αυτός ο αγώνας είναι και δικός τους.
Καλούμε την Ομοσπονδία σε δράση. Δεν φθάνει η διαμαρτυρία. Η επαναφορά των κατακτήσεων θα γίνει με αγώνα και δράση. Με την ανοχή και τους κοινωνικούς διαλόγους τα χάσαμε όλα. Χάσαμε το 8άωρο. Καταργήθηκαν οι συλλογικές συμβάσεις, καθιερώνονται μισθοί Βουλγαρίας, ιδιωτικοποιήθηκε η υγεία, διέλυσαν τα ασφαλιστικά μας ταμεία. Παραδίνουν τις πηγές ενέργειας, τα νερά, τις επικοινωνίες, ακόμα και την παιδεία στο ντόπιο και ξένο Κεφάλαιο».