Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2012 16:27

Ο ίδιος ο δήμαρχος είχε κάνει πρόταση στο υπουργείο Τουρισμού για μαρίνα στον προλιμένα!

Ο ίδιος ο δήμαρχος είχε κάνει πρόταση στο υπουργείο Τουρισμού για μαρίνα στον προλιμένα!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ 
ΣΤ. ΜΠΕΧΡΑΚΗ

Μόλις μια εβδομάδα πριν, ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα τσιμεντοποίησης του προλιμένα για τη δημιουργία μαρίνας και πως όσα λέγονταν σχετικά ήταν «λόγια του αέρα». Σήμερα αποκαλύφθηκε ότι ο ίδιος ο δήμαρχος πρότεινε εγγράφως, πρόσφατα μάλιστα, στις 28 Αυγούστου, να γίνει μαρίνα στον προλιμένα!

Ο επικεφαλής του «Δικτύου Ενεργών Πολιτών», Σταμάτης Μπεχράκης, παρουσίασε επιστολή που έστειλε ο δήμαρχος στην υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, όπου ανάμεσα στις προτάσεις για το Ειδικό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης για τον Τουρισμό περιλαμβάνεται και η αξιοποίηση «μέρους του υπάρχοντος Λιμανιού (Ανατολικό τμήμα, Προλιμένας) με μετασκευή του σε Μαρίνα»!
Ο Σταμάτης Μπεχράκης δήλωσε σήμερα πως έθεσε το συγκεκριμένο θέμα κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ωστόσο ουσιαστική απάντηση από το δήμαρχο δεν δόθηκε. Ο επικεφαλής του «Δικτύου» άσκησε δριμεία κριτική για το γεγονός ότι ο δήμαρχος απέστειλε τις δικές του προτάσεις στην υπουργό για το Ειδικό Χωροταξικό Σχέδιο, τις οποίες παρουσίασε ως προτάσεις του Δήμου, αν και ουδέποτε κλήθηκαν είτε το Δημοτικό Συμβούλιο είτε οι δημοτικές υπηρεσίες να καταθέσουν τις απόψεις τους.
Ειδικότερα, ο κ. Μπεχράκης ανέφερε: «Τη στιγμή που ο δήμαρχος έλεγε ότι δεν ξέρουμε τίποτα για μαρίνα στον προλιμένα, ο ίδιος είχε στείλει πρόταση στην υπουργό Τουρισμού για τη δημιουργία μαρίνας. Μια πρόταση που ποτέ δεν είχε συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ο δήμαρχος πριν κάνει όλες αυτές τις ενέργειες έπρεπε να βάλει την πρότασή του σε δημόσια διαβούλευση. Θεωρούμε ότι το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να ασχοληθεί με το θέμα αυτό και να επαναδιατυπώσουμε ξεκάθαρα τη θέση μας για προστασία της παραλιακής ζώνης».
Επίσης ο επικεφαλής του «Δικτύου» τόνισε ότι το ίδιο θέμα είχε ταχθεί περίπου με τον ίδιο τρόπο και το 1999, ενώ παρουσίασε ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το 2009, στην οποία υπογραμμίζεται η βούληση του Σώματος να μην πειραχθεί ο προλιμένας: «Στο χώρο του προλιμένα να μην αλλοιωθεί από εκτέλεση έργων η μοναδική αυτή εικόνα του θαλάσσιου μετώπου, που πρέπει να παραδώσουμε και στις επόμενες γενιές Καλαματιανών. Οι όποιες απαιτούμενες παρεμβάσεις θα γίνουν σύμφωνα με μελέτες που ο Δήμος θα εκπονήσει και θα υλοποιήσει».
Κλείνοντας, ο Σταμάτης Μπεχράκης σχολίασε ότι «σε καμία περίπτωση δεν πας στο σαλόνι της πόλης να το διαλύσεις περιβαλλοντικά, για μια υποτιθέμενη ανάπτυξη που δεν θα έρθει με αυτόν τον τρόπο. Ουσιαστικά πρόκειται για δημαγωγία περί ανάπτυξης».
Στ.Μ.