Τρίτη, 02 Οκτωβρίου 2012 04:04

Ακριβαίνουν δίδακτρα, μειώνονται δραματικά οι εγγραφές, δεν προσλαμβάνονται καθηγητές

Ακριβαίνουν δίδακτρα, μειώνονται δραματικά οι εγγραφές, δεν προσλαμβάνονται καθηγητές

ΑΣΧΗΜΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΟΝ «ΦΑΡΙ»
Μνημονιακή πολιτική ακολουθείται στις σχολές του «Φάρι». Τα δίδακτρα αυξάνονται με αποτέλεσμα οι γονείς να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν και να έχουν μειωθεί δραματικά οι εγγραφές, ενώ το υπουργείο δεν έχει εγκρίνει ακόμη την πρόσληψη καθηγητών!

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των Σπουδαστών του «Φάρι» ανησυχεί σοβαρά, γι’ αυτό και έχει προσκαλέσει τους επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας σε συνάντηση, προκειμένου να τους ενημερώσει και να ζητήσει την υποστήριξή τους.
Χαρακτηριστικά, στην πρόσκληση του Συλλόγου προς τους επικεφαλής σημειώνεται: «Θέμα της συνάντησης είναι η δυσμενής κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στις σχολές της Φάρις μετά την απόφαση της επιχείρησης για αύξηση διδάκτρων, τη δραματική μείωση των εγγραφών και τη μη έγκριση του υπουργείου για την πρόσληψη εκπαιδευτικού προσωπικού ορισμένου χρόνου».
Ειδικότερα, η διοίκηση του «Φάρι» αποφάσισε την κατάργηση απαλλαγών ή εκπτώσεων από ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, όπως οι τρίτεκνοι ή οι μαθητές που παρακολουθούν περισσότερα από ένα τμήματα.
Σημειώνεται επίσης ότι τον Αύγουστο οι καθηγητές δεν εξοφλήθηκαν, λόγω οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο «Φάρις».