Τρίτη, 02 Οκτωβρίου 2012 16:18

Πορεία διαμαρτυρίας μαθητών και γονέων του Μουσικού Σχολείου

Πορεία διαμαρτυρίας μαθητών και γονέων του Μουσικού Σχολείου

ΜΕΤΑΦΟΡΑ, ΣΙΤΙΣΗ, ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ
Με πορεία διαμαρτυρίας οι μαθητές και οι γονείς του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας επιχείρησαν να αναδείξουν το σοβαρό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τη μεταφορά των μαθητών, τη σίτιση και την έλλειψη καθηγητών.

Μαθητές και γονείς πραγματοποίησαν πορεία από το σχολείο τους στο Διοικητήριο, όπου συνάντησαν τον αντιπεριφερειάρχη, Παναγιώτη Αλευρά. Του επέδωσαν το υπόμνημα με τα αιτήματά τους, ενώ στη συζήτηση που είχαν τόνισαν ότι οι μαθητές που μένουν σε μακρινή απόσταση από το Μουσικό ουσιαστικά στερούνται του δικαιώματος της δωρεάν μεταφοράς. Αναγκαστικά, ανέφεραν, οι μαθητές θα υποχρεωθούν να φύγουν από το Μουσικό εφόσον οι οικογένειές τους δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να καλύψουν το κόστος της μεταφοράς τους!
Οι γονείς και οι μαθητές ζήτησαν να ισχύσει το παλιότερο σύστημα της μεταφοράς. Ο αντιπεριφερειάρχης, Παναγιώτης Αλευράς, αναγνώρισε το δίκαιο του αιτήματος και το μέγεθος του προβλήματος, απάντησε ωστόσο ότι ο νόμος δεν επιτρέπει να γίνει κάτι διαφορετικό από αυτό που γίνεται τώρα. Πάντως δήλωσε πρόθυμος να υποστηρίξει το αίτημα και να πιέσει ώστε να διορθωθεί ο νόμος.
Επιπλέον, ο αντιπεριφερειάρχης άφησε αιχμές για τους Δήμους, τονίζοντας ότι ζητούν να έχει η Περιφέρεια το αντικείμενο της μεταφοράς των μαθητών, επειδή είναι ένα ζήτημα που καίει. Σχολίασε δε ότι από τους έξι Δήμους της Μεσσηνίας μόνο ο ένας, ο Δήμος Δυτικής Μάνης, έχει ολοκληρώσει τις διαδικασίες και έχει αναθέσει ο ίδιος τη μεταφορά των μαθητών.
Στη συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη συμμετείχαν από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ο Νίκος Αθηναίος, η Μαρίνα Καστόρα, ο Τάσος Φιλόπουλος και ο Παναγιώτης Ψυχογιός. Από τους μαθητές οι Γιώργος Μούντανος, Γιάννης Μούντανος και Γιάννης Μιμίκος.
Στ.Μ.