Τετάρτη, 03 Οκτωβρίου 2012 16:56

Διοίκηση και καλλιτεχνικοί διευθυντές καλούν: «Γράψτε τα παιδιά στις Σχολές της Φάρις»!

Φωτό αρχείου: Διονύσης Μαλλούχος, Νίκος Μπασακίδης, Παναγιώτης Λαμπρινίδης Φωτό αρχείου: Διονύσης Μαλλούχος, Νίκος Μπασακίδης, Παναγιώτης Λαμπρινίδης

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ, 
ΧΟΡΟΣ, ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Ο μειωμένος αριθμός των παιδιών που έχουν γραφτεί μέχρι τώρα στις Σχολές της «Φάρις» (Ωδείο, Εικαστικά, Χορός), προκαλεί σοβαρή ανησυχία. Το μεσημέρι η διοίκηση της «Φάρις», οι καλλιτεχνικοί διευθυντές των Σχολών και οι καθηγητές, κάλεσαν τον κόσμο να συνεχίσει να εμπιστεύεται τη δημοτική επιχείρηση και να γράψει τα παιδιά του.

Το κάλεσμα έγινε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, από την οποία ωστόσο απουσίασε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των Σπουδαστών της Φάρις. Οι γονείς –που πάντως καλούν τον κόσμο να γράψει τα παιδιά στις Σχολές- το βράδυ έχουν έκτακτη γενική συνέλευση. Ο Σύλλογος έχει εκφράσει την αντίδρασή του στην απόφαση της διοίκησης για «τακτοποίηση του συστήματος των εγγραφών» και για περικοπές στις εκπτώσεις ειδικών κατηγοριών, τονίζοντας ότι σε μια τόσο δύσκολη περίοδο δεν μπορεί να αυξάνεται το κόστος σπουδών στις Σχολές της «Φάρις».
Κατά τη συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος της επιχείρησης, δημοτικός σύμβουλος Νίκος Μπασακίδης, τόνισε ότι ο Δήμος στηρίζει και θα συνεχίσει να στηρίζει τη λειτουργία της «Φάρις», επιχορηγώντας τη κάθε χρόνο με 1,5 εκατ. ευρώ. Όπως δήλωσε με κατηγορηματικό τρόπο, δεν υπάρχει καμία μεθόδευση από την πλευρά της δημοτικής αρχής για το κλείσιμο της «Φάρις» ή την παράδοσή της σε ιδιώτες.
Ο κ. Μπασακίδης σημείωσε ότι η πολιτεία στερεί αναγκαίους πόρους από τη «Φάρις», η οποία, για να αποφύγει τους κινδύνους που επέρχονται, αποφάσισε να μειώσει στο ήμισυ τις εκπτώσεις στα δίδακτρα για ειδικές ομάδες και να επιβάλει σε όλους τους σπουδαστές το ίδιο ποσό εγγραφής. Υπεραμύνθηκε μάλιστα αυτών των οικονομικών μέτρων, τονίζοντας ότι θα εξασφαλιστούν έσοδα που θα αντιστοιχούν στην κάλυψη της μισθοδοσίας ενός μήνα του προσωπικού.
Για το θέμα των προσλήψεων ωρομίσθιου εκπαιδευτικού προσωπικού, ο πρόεδρος της επιχείρησης είπε ότι από τη «Φάρις» έχουν γίνει έγκαιρα όλες οι ενέργειες και απομένει η υπογραφή της σχετικής απόφασης κεντρικά, ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες.
Επίσης, αναγνώρισε ότι υπήρχε μια αναταραχή στο εσωτερικό των Σχολών, είπε όμως ότι η κατάσταση εξομαλύνεται και μάλιστα σημείωσε πως τις τελευταίες ημέρες έχουν αυξηθεί τα ποσοστά των εγγραφών. Ειδικότερα, μέχρι τώρα στο Δημοτικό Ωδείο έχει γραφτεί το 72% των σπουδαστών που είχε γραφτεί πέρσι, στα Εικαστικά το 81% και στο Χορό το 56%.
Τέλος, ο κ. Μπασακίδης δήλωσε πως δεν υπάρχει σκέψη για περικοπή των αποδοχών του ωρομίσθιου προσωπικού.
Κάλεσμα εγγραφών απεύθυναν οι καλλιτεχνικοί διευθυντές του Δημοτικού Ωδείου Διονύσης Μαλλούχος, των Εικαστικών Παναγιώτης Λαμπρινίδης και του Τομέα Χορού Βίκυ Μαραγκοπούλου, ενώ, εκ μέρους των καθηγητών, μίλησε ο Στάθης Γυφτάκης, που σημείωσε ότι οι αποδοχές των ωρομισθίων είναι ήδη πενιχρότατες και δε γίνεται να μειωθούν περισσότερο.
Στ.Μ.