Τετάρτη, 03 Οκτωβρίου 2012 18:36

"Συναγερμός" στο Δήμο Καλαμάτας για τη μεταβίβαση των μετοχών της μαρίνας

"Συναγερμός" στο Δήμο Καλαμάτας για τη μεταβίβαση των μετοχών της μαρίνας

ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ Η ΣΥΜΒΑΣΗ 
ΚΑΙ Η ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΟΡΩΝ ΤΗΣ

Μετά από έξι χρόνια θητείας, η δημοτική αρχή διαπιστώνει ότι η σύμβαση παραχώρησης της μαρίνας στον ιδιώτη (ισχύει από το 1999) «δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Δήμου»! Η δ.α. ανοίγει το θέμα τώρα που πληροφορήθηκε ότι η εταιρία, η οποία εκμεταλλεύεται τη μαρίνα, μεταβιβάζει μέρος των μετοχών της σε άλλες εταιρίες, που ενδεχομένως εξυπηρετούν ανταγωνιστικά συμφέροντα από αυτά που έχει η Καλαμάτα ως ανερχόμενος τουριστικός προορισμός.

Ο Δήμος δε συναινεί στη μεταβίβαση των μετοχών της εταιρίας, δήλωσαν σήμερα ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, και ο πρόεδρος του «Διοκλή» (πρώην ΑΔΕΚ), Δημήτρης Δημόπουλος. Τόνισαν δε ότι διερευνάται εάν η εταιρία τηρεί τους όρους της σύμβασης που υπεγράφη το 1999, σημειώνοντας ότι υπάρχουν επιφυλάξεις γι’ αυτό. Προφανώς, ο Δήμος εξετάζει εάν μπορεί να πιέσει την εταιρία να μη μεταβιβάσει τις μετοχές της, απειλώντας με καταγγελία της σύμβασης.
Όσον αφορά τη σύμβαση του 1999, ο δήμαρχος δήλωσε σήμερα ότι το έσοδο που έχει ο Δήμος από την εταιρία που εκμεταλλεύεται τη μαρίνα, είναι μόλις 70.000 ευρώ το χρόνο, όσα δηλαδή ανέφερε ότι είναι τα έσοδα από ένα μεσαίας κατηγορίας κατάστημα.
Ο δε κ. Δημόπουλος σύγκρινε τη μαρίνα της Καλαμάτας με τη μαρίνα της Λευκάδας, σημειώνοντας ότι τα έσοδα του αντίστοιχου Δήμου είναι 1.200.000 ευρώ το χρόνο.
Στ.Μ.