Πέμπτη, 04 Οκτωβρίου 2012 03:44

Ισοθερμικό κάλυμμα στην πισίνα του κολυμβητηρίου Καλαμάτας

Ισοθερμικό κάλυμμα στην πισίνα του κολυμβητηρίου Καλαμάτας

ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΓΙΑ 
ΤΟ ΖΕΣΤΑΜΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ 
Λιγότερο πετρέλαιο θα χρειάζεται στο εξής προκειμένου να ζεσταίνεται η πισίνα του κολυμβητηρίου της Καλαμάτας. Μετά από μακρόχρονες διαδικασίες τοποθετήθηκε επιτέλους το ισοθερμικό κάλυμμα, το οποίο δεν θα επιτρέπει να πέφτει η θερμοκρασία του νερού σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Χθες έγινε η πρώτη δοκιμή απλώματος του ισοθερμικού καλύμματος, παρουσία του δημάρχου, Παναγιώτη Νίκα. Μετά ο δήμαρχος δήλωσε ότι καταβάλλεται προσπάθεια, ώστε το κολυμβητήριο της Καλαμάτας να είναι ένα από τα λίγα στη χώρα που θα μείνουν ανοιχτά το χειμώνα. Το πρόβλημα είναι ότι το κόστος του πετρελαίου έχει εκτοξευθεί και οι Δήμοι λένε πως δεν έχουν χρήματα για να καλύψουν τη σχετική δαπάνη. Πάντως ο κ. Νίκας έδειξε πως ευελπιστεί ότι οι Δήμοι θα απαλλαγούν από την αύξηση του ειδικού φόρου στα καύσιμα και άρα θα προμηθεύονται πετρέλαιο σε καλύτερες τιμές.
Το ισοθερμικό κάλυμμα κόστισε περίπου 60.000 ευρώ.
Όπως εξάλλου σημειώνεται σε δελτίο Τύπου του Δήμου, «επιπλέον ο δήμαρχος έδωσε οδηγίες για συνολική αναβάθμιση του κολυμβητηρίου (αλλαγή βατήρων, λειτουργία κυλικείου, χρωματισμούς, τακτοποίηση εσωτερικών χώρων)».