Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2012 02:40

Νίκας, Διασάκος, Μπεχράκης για τα νέα μέτρα

Νίκος Διασάκος Νίκος Διασάκος

ΚΑΙ ΕΥΧΕΣ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΔΗΜΟ…
Το θέμα των νέων σκληρών μέτρων, που προβλέπει η νέα δανειακή σύμβαση, δε γινόταν να περάσει απαρατήρητο από το πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, όπου, φυσικά, όλοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους, ο καθένας όμως από τη σκοπιά της ιδεολογικής του τοποθέτησης.
Πρώτος μίλησε ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Νίκος Διασάκος, ο οποίος θυμήθηκε τις ευχές για καλή επιτυχία, που είχε απευθύνει ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, στο Λουκά Παπαδήμο, όταν διορίστηκε πρωθυπουργός.

«Οι ευχές του κ. Νίκα έπιασαν, η κυβέρνηση τα κατάφερε και ο λαός χρεοκόπησε», τόνισε ο κ. Διασάκος και κάλεσε το δήμαρχο «να ξαναστείλει ευχές στην κυβέρνηση της πλουτοκρατίας, για να συνεχίσει με επιτυχία το έργο της, να σαρώσει ό,τι ψίχουλα απέμειναν στις λαϊκές οικογένειες»!
Ο δήμαρχος απουσίαζε την ώρα του συγκεκριμένου σχολίου, ενώ, όταν προσήλθε, αναφέρθηκε στην ασφυκτική κατάσταση που δημιουργούν οι περικοπές κατά 60% των πόρων του Δήμου, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι τα χρήματα δε θα φτάνουν ούτε για την κάλυψη της μισθοδοσίας του προσωπικού. Σχολίασε, μάλιστα, ότι οι δήμαρχοι πιθανόν θα βρεθούν σε τόσο δύσκολη κατάσταση, ώστε θα αναγκαστούν να παραδώσουν τα κλειδιά των Δήμων τους. Δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι τα μέτρα είναι άδικα, γιατί καλούνται και πάλι να πληρώσουν αυτοί που δε φταίνε και δεν έχουν τέτοια οικονομική δυνατότητα.
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του «Δικτύου Ενεργών Πολιτών», Σταμάτης Μπεχράκης, πρότεινε τη συγκρότηση ενός αυτοδιοικητικού μετώπου σε νομαρχιακό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο, με σκοπό την υποστήριξη του αγώνα που κάνει η κοινωνία ενάντια στο νέο μνημόνιο.
Κατά τα άλλα, ο Νίκος Διασάκος απηύθυνε κάλεσμα αγώνα «για την εργατική, λαϊκή εξουσία, για την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, για να μετατραπεί όλος ο πλούτος, που έκλεψαν οι καπιταλιστές από το λαό, σε λαϊκή περιουσία. Αλλιώς, θα του πάρουν ό,τι του έμεινε, που το έκανε με κόπο και δουλειά, με δάνεια και τόκους. Πρέπει να εκμηδενίσει την πολιτική δύναμη του ΠΑΣΟΚ της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, κεντρικά, αλλά, και στο επίπεδο της τοπικής διοίκησης. Να μην παρασυρθεί σε δήθεν εύκολες μεσοβέζικες κεντροαριστερές ή αριστερές λύσεις. Να συμπορευτεί με το ΚΚΕ και την πολιτική του πρόταση, ανεξάρτητα από ορισμένες διαφορές που έχει σε θέματα αντίληψης για το σοσιαλισμό. Να μετατρέψει κάθε τόπο δουλειάς, πανεπιστήμιο, ΤΕΙ και σχολείο σε κάστρο των εργαζομένων, όλη η Ελλάδα να γίνει μια χαλυβουργία, ώστε να μην ψηφιστεί το νέο Μνημόνιο, να ανατραπεί η κυβέρνηση, να ξετυλιχθεί το κουβάρι και η ιστορία προς τα εμπρός.
Να παραμερίσει τους προδότες, τους συμβιβασμένους, τους εξαγορασμένους ή φοβισμένους συνδικαλιστές. Να συμπορευτεί με το ΠΑΜΕ, τις ταξικές δυνάμεις στους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες και αγρότες. Να ανατρέψει τον αρνητικό συσχετισμό δύναμης».
Στ.Μ.