Παρασκευή, 05 Οκτωβρίου 2012 04:01

Έξι χρόνια ολιγωρίας για την άδικη σύμβαση της μαρίνας, τονίζει ο Σταμάτης Μπεχράκης

Έξι χρόνια ολιγωρίας για την άδικη σύμβαση της μαρίνας, τονίζει ο Σταμάτης Μπεχράκης

ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ 
ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ

Ολιγωρία στην υπεράσπιση των συμφερόντων του Δήμου και των Καλαματιανών, καταλογίζει ο επικεφαλής του «Δικτύου», Σταμάτης Μπεχράκης, στη δημοτική αρχή, η οποία μετά από έξι ολόκληρα χρόνια θητείας διαπίστωσε ότι η σύμβαση της μαρίνας είναι λεόντειος υπέρ του ιδιώτη. Προτείνει η οικονομική διαχείριση της μαρίνας να περάσει στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου.

«Είναι δυνατόν επί έξι χρόνια θητείας η δημοτική αρχή να μην έχει βγάλει στην επιφάνεια αυτή την τόσο άδικη για τους Καλαματιανούς σύμβαση, η οποία περιλαμβάνει 250 θέσεις ελλιμενισμού, ένα κτήριο διοίκησης, καφετέριες και άλλους χώρους ψυχαγωγίας, χώρους πάρκινγκ και ένα μεγάλο ανοιχτό χώρο δυτικά των κτηρίων;», διερωτήθηκε ο Σταμάτης Μπεχράκης. Τελικά, όπως σχολίασε, η σύμβαση ήρθε στη δημοσιότητα «λόγω των αναταράξεων από το φερόμενο τούρκικο ενδιαφέρον για τη μαρίνα».
Ο επικεφαλής του «Δικτύου» τόνισε ότι είναι υπερβολικά μικρό το ποσό που εισπράττει ο Δήμος από την εκμίσθωση της μαρίνας, ποσό που σημείωσε ότι αναλογεί σχεδόν στο ενοίκιο που έδινε κάθε μήνα το καφενείο του Μούστου! Έκανε δε τον υπολογισμό ότι αν η κάθε θέση ελλιμενισμού είχε ενοίκιο έστω 80 ευρώ το μήνα, τότε για τις 250 θέσεις ο Δήμος θα εισέπραττε το χρόνο 420.000 ευρώ, χωρίς τα μισθώματα από τα κτήρια της μαρίνας. Σήμερα, ο Δήμος εισπράττει μόλις 70.000 ευρώ το χρόνο!
Ο κ. Μπεχράκης υποστήριξε ότι δεν μπορεί να είναι αποδοτική η εποπτεία και διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων του Δήμου από το «Διοκλή» (πρώην ΑΔΕΚ), διότι από τη μια πρόκειται για εταιρεία που λειτουργεί με κριτήρια «ελεύθερης αγοράς», αλλά από την άλλη η αυτονομία της ελέγχεται από το Δήμο και ουσιαστικά τη διοίκηση ασκούν «ο δήμαρχος και δύο έμμισθοι αιρετοί, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος». Διερωτήθηκε λοιπόν «μήπως πρέπει η οικονομική διαχείριση της μαρίνας να περάσει στις οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου, για να υπάρχει άμεσος και πιο αποτελεσματικός έλεγχος;».
Στ.Μ.