Σάββατο, 06 Οκτωβρίου 2012 03:49

Ψηφιακός μαστογράφος εκπληκτικών δυνατοτήτων στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

ΕΓΙΝΕ Η ΠΑΡΑΛΑΒΗ
Ένα υψηλής τεχνολογίας μηχάνημα που μπορεί να κάνει εκπληκτικές προγνώσεις για την προστασία της υγείας των γυναικών, έναν ψηφιακό μαστογράφο, διαθέτει από χθες το Νοσοκομείο της Καλαμάτας. Ο μαστογράφος θα μπει σε παραγωγική λειτουργία σε δύο εβδομάδες περίπου.

Η παράδοση του μαστογράφου, που είχε προϋπολογισμό 350.000 ευρώ, έγινε χθες. Έχει την ικανότητα να διακρίνει εξαιρετικά μικρού μεγέθους μαστογραφικά ευρήματα και να λαμβάνει εικόνες υψηλής ανάλυσης που αυξάνουν τη διαγνωστική πληροφορία και συντελούν στην πρώιμη διάγνωση καρκίνου του μαστού. Τόσο η παραγόμενη εικόνα όσο και οι μαστογραφίες σε ψηφιακό μέσο (π.χ. cd), που προσκομίζονται από τις εξεταζόμενες, αποθηκεύονται ηλεκτρονικά και διατηρούνται αναλλοίωτες επ’ άπειρον για ενδεχόμενη συγκριτική μελέτη. Ταυτόχρονα πρέπει να σημειωθεί ότι με την ψηφιακή μαστογραφία στο σύνολο των εξεταζόμενων γυναικών, επιτυγχάνεται σημαντική μείωση της δόσης της ακτινοβολίας.
Η εκπαίδευση του προσωπικού θα ξεκινήσει σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα εντός της επόμενης εβδομάδας και από το 2ο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου θα μπει σε παραγωγική λειτουργία.
Με αφορμή την παραλαβή του ψηφιακού μαστογράφου ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας Γιώργος Μπέζος δήλωσε: «Ένα ακόμη μικρό βήμα αναβάθμισης των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας στο Νοσοκομείο μας επιτελείται με την παραλαβή του νέου ψηφιακού μαστογράφου. Πρόκειται για ένα από τα πλέον σύγχρονα ιατρικά μηχανήματα στον τομέα της ακτινοδιαγνωστικής που έρχεται να καλύψει ένα σημαντικό κενό στις παρεχόμενες υπηρεσίες του Νοσοκομείου μας.
Η έλευση του ψηφιακού μαστογράφου σε συνδυασμό με τον νέο Αξονικό και Μαγνητικό τομογράφο μας δίνει την δυνατότητα να οργανώσουμε άμεσα την λειτουργία ενός Κέντρου Μαστού.
Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλους τους συνεργάτες μου που με την τεχνογνωσία και την δουλειά τους καταφέρνουμε να αξιοποιούμε τους πόρους του ΕΣΠΑ και να αναβαθμίζουμε μέρα με την μέρα, μέσα στη δύσκολη οικονομική συγκυρία, τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας του Νοσοκομείου μας».