Τρίτη, 09 Οκτωβρίου 2012 20:21

Κραυγή αγωνίας από όλους τους κλάδους των μηχανικών

Γ. Διονυσόπουλος, Κ. Μπούρας, Π. Μπαξεβανάκη, Δ.Θωμοπουλος, Ειρ. Μουντανεα, Γ. Γεωργουλόπουλος Γ. Διονυσόπουλος, Κ. Μπούρας, Π. Μπαξεβανάκη, Δ.Θωμοπουλος, Ειρ. Μουντανεα, Γ. Γεωργουλόπουλος

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΗΜΕΡΑ 
ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΥΡΙΟ

Το κοινό κάλεσμα που έστειλαν σήμερα σε όλους τους συναδέλφους τους οι εκπρόσωποι όλων των φορέων του κόσμου των μηχανικών (πολιτικοί μηχανικοί, αρχιτέκτονες, μηχανολόγοι ηλεκτρολόγοι, εργολήπτες κ.λπ.), για την καθολική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις του Τεχνικού Επιμελητηρίου, ανέδειξε το πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση που βιώνει ο συγκεκριμένος επιστημονικός κλάδος.

Οι μηχανικοί αύριο, Τετάρτη, στις 7.30 το απόγευμα, καλούνται σε συγκέντρωση στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου, προκειμένου να συζητήσουν για το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν και για τους τρόπους αντίδρασής τους.
Τη συνέντευξη Τύπου έδωσαν ο νέος πρόεδρος της Ν.Ε. του Τεχνικού Επιμελητηρίου Δημήτρης Θωμόπουλος, η πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Παναγιώτα Μπαξεβανάκη, η πρόεδρος του Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Ειρήνη Μουντανέα, ο Κώστας Μπούρας από το Σύλλογο Μηχανολόγων Ηλεκτρολόγων και ο Γιώργος Διονυσόπουλος από την ΕΜΔΥΔΑΣ.
Ο κ. Θωμόπουλος αναφέρθηκε στις κινητοποιήσεις του Τεχνικού Επιμελητηρίου, που έχει αναστείλει όλες τις υπηρεσίες εξυπηρέτησης του ΤΕΕ και τη λειτουργία της τράπεζας πληροφοριών του ΤΕΙ, καθώς επίσης καλεί τα μέλη του να απέχουν από όλες τις επιτροπές.
Στο πλαίσιο αυτής της απόφασης έχει σταματήσει η δημοπράτηση έργων. Μάλιστα, κατά τη συνέντευξη έγινε καταγγελία, από τον πρόεδρο των διπλωματούχων εργοληπτών δημοσίων έργων, Γιώργο Γεωργουλόπουλο, σε βάρος διευθυντή της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, ο οποίος άσκησε πίεση σε μηχανικούς της Υπηρεσίας του προκειμένου να διενεργήσουν τη δημοπράτηση έργων.
Ακόμη, ο κ. Θωμόπουλος τόνισε ότι οι μηχανικοί πρέπει να αποτρέψουν οπωσδήποτε τη μεθόδευση της υπαγωγής του κλάδου ασφάλειας των μηχανικών στον ΕΟΠΥΥ, υπογραμμίζοντας ότι αυτό αποσκοπεί μόνο στην υφαρπαγή των χρημάτων των ταμείων των μηχανικών.
Οι κ. Μπαξεβανάκη, Μουντανέα, Μπούρας, Διονυσόπουλος και Γεωργουλόπουλος υπογράμμισαν ότι το επάγγελμα του μηχανικού έχει απαξιωθεί πλήρως, ότι ο συγκεκριμένος κλάδος αντιμετωπίζει πλέον προβλήματα βιοπορισμού και ότι με τις μνημονιακές πολιτικές η κατάσταση θα γίνεται συνεχώς χειρότερη.
Στ.Μ.