Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2012 01:50

«Βρώμικη» η υπόθεση των σκουπιδιών της Καλαμάτας, λέει η «Πρωτοπορία»

Ο δήμαρχος Καλαμάτας στο σύστημα Σούκου, που δύο χρόνια πριν τον είχε εντυπωσιάσει Ο δήμαρχος Καλαμάτας στο σύστημα Σούκου, που δύο χρόνια πριν τον είχε εντυπωσιάσει

Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ Ν. ΦΩΤΕΑ
Σοβαρούς υπαινιγμούς για τους χειρισμούς της δημοτικής αρχής Καλαμάτας σε ό,τι αφορά την υπόθεση των σκουπιδιών, κάνει σε γραπτή της δήλωση η παράταξη της «Πρωτοπορίας», με επικεφαλής τον Νίκο Φωτέα.

Η «Πρωτοπορία» τονίζει ότι η δημοτική αρχή αρνείται να δώσει στις μειοψηφίες τα παραστατικά της απομάκρυνσης των σκουπιδιών και σχολιάζει ότι «βρωμάει» ο τόπος από σενάρια. Ειδικότερα, η γραπτή δήλωση της παράταξης έχει ως εξής:
«Και ξαφνικά «ξαναέσκασε» το πρόβλημα των σκουπιδιών! 
Μα καλά, προεκλογικά (μόλις πριν 2 χρόνια) δεν έταζε ο δήμαρχος λαγούς με πετραχήλια;
Βασική του προεκλογική δέσμευση δεν ήταν το ότι είχε τη λύση έτοιμη; Δυστυχώς όμως, όπως συμβαίνει με πλήθος άλλων θεμάτων που ταλανίζουν το δήμο μας, ο «βασιλιάς» της πόλης βλέπει ενόχους παντού εκτός από το παλάτι του. Αφού πειραματίστηκε (Σούκος, Ρέντζος), αφού είπε-ξείπε για Μαραθόλακκα, αφού «έψαξε» για οικόπεδα, είδε και απόειδε και κατέφυγε στη «σίγουρη» λύση: Φταίει η Περιφέρεια, φταίει η κυβέρνηση, φταίνε οι πάντες εκτός από τον ίδιο.
Εν τω μεταξύ, ανέθεσε σε εργολάβους την απομάκρυνση των σκουπιδιών χωρίς να μπει στον κόπο να μάθει ΠΟΥ θάβονται τα σκουπίδια της πόλης μας. Μακριά από εδώ και ας θάβονται όπου λάχει. Μεγαλόπολη; Αρχαία Ολυμπία; Τί τον νοιάζει; Αφού είπαμε, φταίνε πάντα οι άλλοι!
Σε συνεδριάσεις της οικονομικής επιτροπής έχουμε κατ' επανάληψη ζητήσει τα παραστατικά της μεταφοράς των απορριμμάτων, αλλά η δημοτική αρχή έχει ΑΡΝΗΘΕΙ να μας τα δώσει.
ΤΙ ΦΟΒΑΤΑΙ; ΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΕ  ΝΑ ΚΡΥΨΕΙ; Έπρεπε να γίνει ντετέκτιβ ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης για να μάθουμε τελικά ότι τα έθαβαν εκεί. Και οι διαβεβαιώσεις ουκ ολίγες ότι ο εργολάβος τηρεί τις υποχρεώσεις του και πηγαίνει τα σκουπίδια σε αδειοδοτημένη χωματερή, αλλά παραστατικά δεν δίνουμε.
Ας σταματήσει επιτέλους η δημοτική αρχή τα παιχνιδάκια γύρω από το σοβαρό θέμα των σκουπιδιών γιατί, εκτός των άλλων, «βρωμάει» ο τόπος από σενάρια!».