Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2012 21:01

Ζητούν και από το Δήμο στοιχεία για τα νήπια των μεταναστών στους Παιδικούς Σταθμούς

Ζητούν και από το Δήμο στοιχεία για τα νήπια των μεταναστών στους Παιδικούς Σταθμούς

ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΟΥΝ 
ΣΤΗ «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ»

Και από το Δήμο Καλαμάτας έχουν ζητηθεί στοιχεία για τα αλλοδαπά νήπια που έχουν γραφτεί στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς. Τα στοιχεία ζήτησε η Χρυσή Αυγή στη Βουλή και η κυβέρνηση σπεύδει να τα συγκεντρώσει και να τα παραδώσει στο νεοφασιστικό κόμμα. Τι να περιμένει άραγε αυτά τα παιδιά;

Όπως μας ενημέρωσε η πρόεδρος του Φορέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αθλητισμού του Δήμου Καλαμάτας - στον οποίο υπάγονται οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί - Μαρία Οικονομάκου, σήμερα παρέλαβε έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, η οποία ζητάει στοιχεία για τα αλλοδαπά νήπια που είναι γραμμένα στους Σταθμούς του Δήμου.
Τα στοιχεία αυτά θα είναι έτοιμα αύριο και η κ. Οικονομάκου σημείωσε ότι θα αποσταλούν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, η οποία είναι εποπτεύουσα αρχή και γι’ αυτό ο Φορέας είναι υποχρεωμένος να απαντήσει.
Στη Βουλή ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος, υπέβαλε ερώτηση στον υπουργό Εσωτερικών, Ευριπίδη Στυλιανίδη, με την οποία ζητά να ενημερωθεί για τα ακριβή στοιχεία των αλλοδαπών βρεφών και νηπίων, ανά χώρα προέλευσης, που εξυπηρετούνται στους παιδικούς σταθμούς της χώρας.
Χωρίς να χαθεί χρόνος από την κυβέρνηση, κινήθηκαν αμέσως οι διαδικασίες ώστε τα στοιχεία αυτά να συγκεντρωθούν. Ήδη υπάρχουν έντονες αντιδράσεις και καταγγελίες για κλιμάκωση του εκφοβισμού των μεταναστών από το νεοφασιστικό κόμμα. Άλλωστε, ο βουλευτής Η. Παναγιώταρος φέρεται να έχει κάνει δηλώσεις προεκλογικά για την αναγκαιότητα πραγματοποίησης εφόδων στα νοσοκομεία και τους παιδικούς σταθμούς με σκοπό την εκδίωξη των μεταναστών και των παιδιών τους.
Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το νόμο, δικαίωμα εγγραφής στους παιδικούς σταθμούς έχουν όλα τα νήπια, απ’ όπου και αν προέρχονται οι οικογένειές τους. Κριτήριο εγγραφής είναι να εργάζεται η μητέρα, να έχει δηλαδή ένσημα, ενώ η σειρά προτεραιότητας καθορίζεται από το εισόδημα της οικογένειας του νηπίου.
Στ.Μ.