Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2012 03:51

Νίκας - Καρνέσης θα πάνε στον υπουργό για τα προβλήματα με τον αυτοκινητόδρομο

ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΗΔΗΜΑ 
ΚΑΙ ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ

Εκ των υστέρων διαπιστώνει ο Δήμος Καλαμάτας τα μεγάλα προβλήματα που δημιουργούν ο αυτοκινητόδρομος και η περιμετρική της πόλης, στην πρόσβαση σε ιδιοκτησίες και στην επικοινωνία εκατέρωθεν του άξονα.

Έστω και με καθυστέρηση, ο δήμαρχος αποφάσισε να ζητήσει ραντεβού με τον αναπληρωτή υπουργό Υποδομών, Σταύρο Καλαφάτη, προκειμένου να τον ενημερώσει για τα προβλήματα και να αποφασιστεί η αντιμετώπισή τους. Όλο το προηγούμενο διάστημα, ο Δήμος απλώς μεσολαβούσε προκειμένου οι ιδιοκτήτες να απευθυνθούν στο υπουργείο για τα προβλήματά τους.
Χθες, επισκέφθηκε την Καλαμάτα ο διευθυντής του υπουργείου Υποδομών για τα έργα με σύμβαση παραχώρησης στην Πελοπόννησο, Γιάννης Καρνέσης. Τα θέματα που εξετάστηκαν ήταν πολλά, με σοβαρότερα το πρόβλημα πρόσβασης στο Πήδημα και τα χωριά πίσω από αυτό, καθώς και το πρόβλημα της αποκοπής των κατοίκων από τις ιδιοκτησίες τους, στην περιοχή πίσω από το εργοστάσιο Καρέλια.
Ο δήμαρχος κ. Νίκας, μετά τη σύσκεψη με τον κ. Καρνέση, δήλωσε: «Το σύνολο των εκκρεμοτήτων, των προβλημάτων, θα τα θέσουμε υπόψιν του κ. υπουργού, όπως κάναμε πριν από τέσσερα χρόνια που θέσαμε τα δέκα ζητήματα στον κ. Σουφλιά και μας έδωσε ευνοϊκή λύση. Έτσι θα κάνουμε και τώρα. Βασικό θέμα είναι η πρόσβαση στο Πήδημα και τα γύρω χωριά, που επιλύεται με έναν κυκλοτερή κόμβο. Ο αγώνας που θα κάνουμε σε συνεργασία με το υπουργείο είναι να έχουμε γρήγορη επίλυση του προβλήματος αυτού. Βρήκαμε τον τρόπο που θα το κάνουμε. Συζητήσαμε (με τον κ. Καρνέση) για τον κόμβο Καρέλια που είναι κρίσιμο ζήτημα για εμάς, γιατί θέλουμε στο συντομότερο δυνατό χρόνο να έρθει στην Καλαμάτα. Ο κ. Καρνέσης δεν μας είπε χρόνους, αλλά ελπίζουμε πριν από το καλοκαίρι του 2013 να μπορούν να έρθουν οι Αθηναίοι στην Καλαμάτα από τον κόμβο Καρέλια, να μη βγαίνουν δηλαδή στο Πράκτικερ, όπως γίνεται σήμερα. Είναι κρίσιμο ζήτημα επίσης ο κόμβος Μεσσήνης να δοθεί γρήγορα στην κυκλοφορία, γιατί πρέπει να κόψουμε το δρόμο που υπάρχει σήμερα για να κάνουμε σε συνεργασία με τον ΟΣΕ τις παρεμβάσεις στις διαβάσεις. Ο σχεδιασμός είναι σε μερικές μέρες να δοθεί ο συγκεκριμένος κόμβος. Υπάρχουν και άλλα θέματα που συνδέονται με τον περιμετρικό όταν εφάπτεται ή λειτουργεί μέσα στο σχέδιο πόλης».
Στ.Μ.