Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2012 03:02

Γενική απεργία ενάντια στην απόλυτη βαρβαρότητα των νέων μέτρων

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 
ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ

Στοίχημα ζωής η σημερινή γενική απεργία για τους εργαζόμενους. Από το εύρος και τον παλμό της συμμετοχής θα κριθεί το αν υπάρχουν περιθώρια κλιμάκωσης του αγώνα, ώστε τα νέα μέτρα να μην περάσουν. Αν όμως η συμμετοχή κυμανθεί και πάλι σε μέτρια επίπεδα, τότε το έργο της τρόικας και της τρικομματικής κυβέρνησης για την προώθηση των μέτρων θα γίνει λιγότερο δύσκολο.

Στο πλαίσιο της απεργίας έχει προγραμματιστεί σειρά εκδηλώσεων και ειδικότερα το Εργατικό Κέντρο με το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ έχουν διοργανώσει συγκέντρωση στην Αριστομένους, μπροστά στο Εργατικό Κέντρο, για τις 10.30 το πρωί. Το ΠΑΜΕ θα κάνει τη δική του συγκέντρωση στις 11.00, στην πλατεία 23ης Μάρτη. Κάπου ενδιάμεσα αναμένεται ότι θα συγκεντρωθούν τα μέλη της Ανοιχτής Συνέλευσης.
Στην απεργία συμμετέχουν και οι επαγγελματίες, έμποροι και βιοτέχνες, ενώ έκκληση απευθύνεται στους ιδιοκτήτες των καφετεριών, των καφε-ζαχαροπλαστείων, των μπαρ, των εστιατορίων, να κλείσουν και αυτοί τα μαγαζιά τους. Χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων, Θεόδωρος Μπαζίγος, σε ανακοίνωσή του υπογραμμίζει μεταξύ άλλων: Κάνουμε έκκληση συνείδησης, επειδή δεν έχουν εκπροσώπους με σωματεία, να κλείσουν τα πάσης φύσεως  Καφενεία - Καφέ Μπαρ - Εστιατόρια - Ζαχαροπλαστεία - κ.λπ., γιατί ο αγώνας είναι κοινός και τα προβλήματα είναι για όλα τα επαγγέλματα! Επαγγελματίες ΕΝΩΘΕΙΤΕ εάν θέλετε να ΣΩΘΕΙΤΕ!»