Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2012 03:06

Μηχανικοί κατέλαβαν συμβολικά το γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
Συμβολική κατάληψη πραγματοποίησαν χθες, Τετάρτη, στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη, Παναγιώτη Αλευρά, διπλωματούχοι μηχανικοί της Μεσσηνίας. Ήταν εκδήλωση διαμαρτυρίας για την εξαιρετικά δύσκολη θέση στην οποία έχουν βρεθεί από τις πολιτικές και τα μέτρα των τελευταίων χρόνων.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του γραφείου του κ. Αλευρά, οι μηχανικοί όλων των κλάδων τον ενημέρωσαν για τα προβλήματα που «το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν γίνει πολύ πιο έντονα, λόγω της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα. Τα μέλη των Συλλόγων Μηχανικών έθεσαν ζητήματα όπως το ασφαλιστικό, καθώς μετά το 1993 προβλέπονται υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές για τον κλάδο των Μηχανικών, τις οποίες αδυνατούν να καλύψουν εξαιτίας της ύφεσης. Τόνισαν επίσης ότι η κατάσταση δυσχεραίνει λόγω του κουρέματος που υπέστη το αποθεματικό του ταμείου Ε.Τ.Α.Α από την Τράπεζα της Ελλάδος, καθώς και λόγω της μη εξόφλησης των κρατικών οφειλών προς τους εργολήπτες δημοσίων έργων.
Ο αντιπεριφερειάρχης επεσήμανε ότι αντιλαμβάνεται πλήρως το μέγεθος των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος και εξέφρασε την κατανόηση και τη συμπαράστασή του στον δίκαιο αγώνα των Μηχανικών. Τόνισε δε, ότι θα συμβάλλει στο μέτρο των αρμοδιοτήτων του στην αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων, παρόλο που τα εν λόγω θέματα είναι αρμοδιότητα της Κεντρικής Διοίκησης. Πρωτεύοντα ρόλο στην αύξηση της ανεργίας που μαστίζει το χώρο, έπαιξε η μείωση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, που οδήγησε σε μαρασμό τον κατασκευαστικό κλάδο και στο λυπηρό φαινόμενο της μετανάστευσης στο εξωτερικό ικανότατων επιστημόνων.
Ο κ. Αλευράς τόνισε ιδιαίτερα ότι η χώρα μας θα βγει από το οικονομικό αδιέξοδο που έχει περιέλθει, μόνο με αναπτυξιακά μέτρα και προς αυτήν την κατεύθυνση ο τεχνικός κλάδος μαζί με τους γεωτεχνικούς θα παίξει σημαντικό ρόλο.