Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2012 20:52

Φταίνε οι άλλοι για το ζήτημα των σκουπιδιών, υπονοεί ο δήμαρχος Καλαμάτας

Ο δήμαρχος βάζει μπροστά τη "σουκομηχανή", που τώρα λέει ότι του την επέβαλαν Ο δήμαρχος βάζει μπροστά τη "σουκομηχανή", που τώρα λέει ότι του την επέβαλαν

ΒΛΕΠΕΙ ΛΥΣΗ ΜΕΧΡΙ 
ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

«Όποιος έχει λύση ας την προτείνει», σχολίασε το μεσημέρι ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, αναφερόμενος στην υπόθεση των σκουπιδιών, με αφορμή τις φοβερές αποκαλύψεις όσον αφορά τη μεταφορά των σκουπιδιών χωρίς νόμιμα παραστατικά, με κυνηγητά κατά αστυνομικών, με εναπόθεση σε παράνομους χώρους κ.ά.

Ο δήμαρχος υποστήριξε ότι η δημοτική αρχή αδικείται στο συγκεκριμένο θέμα, ενώ έβαλε στη θέση του «κατηγορουμένου» παλιότερα αυτοδιοικητικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι για να τον «χτυπήσουν» πολιτικά υποκίνησαν το κλείσιμο του σκουπιδότοπου στη «Μαραθόλακκα». Είπε χαρακτηριστικά ότι «στήθηκε μια ιστορία στην πόλη, κυρίως από αυτούς που έφτιαξαν τη χωματερή στον Ταΰγετο, με αποτέλεσμα να υπάρχουν τα προβλήματα που υπάρχουν», ενώ σημείωσε ότι το κλείσιμο της «Μαραθόλακκας» είναι «τραγικό και κατά των συμφερόντων της πόλης», όταν δε «σε όλη την Ελλάδα έχει χωματερές, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής».
Πάντως ο κ. Νίκας ανακοίνωσε ότι οι δήμαρχοι της Περιφέρειας έχουν ζητήσει συνάντηση με τον πρωθυπουργό για το θέμα των σκουπιδιών, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία πως μέχρι τα Χριστούγεννα το θέμα θα έχει αντιμετωπιστεί. Ειδικότερα είπε: «Ελπίζω όλα αυτά να έχουν αντιμετωπιστεί μέχρι τα Χριστούγεννα. Προφανώς, κάθε έντιμος δημοσιογράφος γνωρίζει ότι έχει ξεφύγει πλέον από τα χέρια του Δήμου η κατάσταση. Είναι εθνικό πρόβλημα. Εμείς ό,τι ήταν να προτείνουμε, το προτείναμε ευθέως, έχει σχέση με τα χρήματα που έχουν ξοδέψει αλλεπάλληλες κυβερνήσεις. Από εκεί και πέρα, είναι στα δικά τους χέρια να πάρουν αποφάσεις. Εμείς δεν διαχειριζόμαστε τα χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πάνω από 300 εκατομμύρια ευρώ, για να δώσουμε λύση. Αυτοί που τα διαχειρίζονται, ας συνεννοηθούν και να δώσουν τη λύση».
Η καλύτερη λύση, κατά τον κ. Νίκα, θα ήταν η επαναλειτουργία της «Μαραθόλακκας», σημείωσε όμως πως - σε αντίθεση, όπως τόνισε, με την πολιτική που ακολουθεί η σημερινή κυβέρνηση - η τότε κυβέρνηση απέρριψε τη σχετική πρότασή του και «το μόνο το οποίο δόθηκε είναι ότι μας επιβλήθηκε ο κ. Σούκος, τον οποίο πλήρωσε η Περιφέρεια, ο Δήμος Καλαμάτας δεν έχει πληρώσει τίποτα».
Τέλος, ο δήμαρχος επανέλαβε τη μόνιμη επιχειρηματολογία του, σύμφωνα με την οποία δεν υπάρχει καμία δυνατότητα επαναλειτουργίας της Μονάδας Λιπασματοποίησης Απορριμμάτων (ΜΟΛΑΚ).
Στ.Μ.