Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2012 02:07

Συμπαράσταση της Ν.Ε. του ΚΚΕ στα άτομα με ειδικές ανάγκες

«ΤΡΑΓΙΚΟ ΝΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΝΤΑΙ»
Την πλήρη στήριξή της στον αγώνα των ατόμων με ειδικές ανάγκες ενάντια στα όσα υφίστανται προκειμένου να λάβουν την υποστήριξη που δικαιούνται, διατυπώνει η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΚΚΕ, που επιπλέον τονίζει ότι τα προβλήματα των αναπήρων και των οικογενειών τους δεν πρόκειται να λυθούν στο πλαίσιο της ταξικής πολιτικής υπέρ του κεφαλαίου.

Αντιπροσωπεία της Νομαρχιακής Επιτροπής με επικεφαλής τον γραμματέα του κόμματος, Δημήτρη Οικονομάκο, παραβρέθηκε στη χθεσινή κινητοποίηση των ατόμων με ειδικές ανάγκες και των χρονίως πασχόντων, ενώ σε ανακοίνωση που εξέδωσε η κομματική οργάνωση τονίζονται τα εξής: «Δηλώνουμε τη πλήρη στήριξή μας στη κινητοποίηση τους και την αμέριστη συμπαράσταση μας. Το ζήτημα με τις συνεχείς επανεξετάσεις, την ταλαιπωρία των ΑμεΑ, αλλά και η διακοπή των συντάξεων  ή των επιδομάτων, μπορούν να λυθούν άμεσα και χωρίς κόστος για τις ζωές των ΑμεΑ και των οικογενειών τους. Είναι τραγικό ολόκληρες οικογένειες να ταλαιπωρούνται το 2012 για πράγματα γελοία. Η επίλυσή τους απλώς σκοντάφτει στην πολιτική της σημερινής, αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων που βλέπει τα ΑμεΑ και την υγεία ως κόστος, ως βάρος στο δημοσιοοικονομικό έλλειμμα και όχι ως ανθρώπους που πρέπει να ικανοποιήσουν τις σύγχρονες ανάγκες τους.
Σαν κόμμα:

  • Καλούμε τους ανάπηρους και τις οικογένειές τους να μην έχουν αυταπάτες.
  • Στα πλαίσια αυτής της ταξικής πολιτικής προς όφελος του κεφαλαίου δεν μπορούν τα προβλήματά τους να λύνονται, οι σύγχρονες ανάγκες τους να καλύπτονται.
  • Τα προβλήματα θα οξύνονται, θα πολλαπλασιάζονται και η κατάσταση θα χειροτερεύει.
  • Οι λύσεις των προβλημάτων τους είναι στον αντίποδα της εφαρμοζόμενης αντιλαϊκής πολιτικής. Χρειάζεται σκληρός αγώνας μαζί με τα άλλα λαϊκά στρώματα που πλήττονται απ' αυτή την πολιτική, για να αποσπαστούν κατακτήσεις, έστω προσωρινά στην προοπτική της οριστικής λύσης.
  • Για να δοθούν ολοκληρωμένες λύσεις με βάση τις σύγχρονες ανάγκες τους, χρειάζεται αλλαγή των συσχετισμών. Αδυνάτισμα ουσιαστικό των κομμάτων που εφαρμόζουν αντιλαϊκή πολιτική και των στηριγμάτων τους στο συνδικαλιστικό κίνημα της εργατικής τάξης και των αναπήρων.
  • Για να μπορέσει να προχωρήσει η συγκρότηση μιας πανίσχυρης λαϊκής συμμαχίας, ενός λαϊκού μετώπου, για να επιβάλει την ανατροπή αυτής της πολιτικής οικοδομώντας τη λαϊκή εξουσία και λαϊκή οικονομία με κοινωνικοποίηση των βασικών μέσων παραγωγής, με εργαλείο τον κεντρικό σχεδιασμό και τον κοινωνικό έλεγχο, που στο κέντρο τους θα έχουν τον άνθρωπο και την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του».