Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2012 19:23

Απέχουν αύριο οι δικηγόροι ενάντια στην κατάργηση του επικουρικού κεφαλαίου

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ 
ΑΠΟ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ

Δεν θα ασκήσουν τα καθήκοντά τους αύριο, Πέμπτη, οι δικηγόροι της Καλαμάτας αλλά και όλης της χώρας, σε ένδειξη αντίδρασης και διαμαρτυρίας για τη μείωση της ευθύνης του Επικουρικού Κεφαλαίου ως προς την αποζημίωση θυμάτων τροχαίων ατυχημάτων. Έτσι κι αλλιώς πάντως, οι δικηγόροι δεν μπορούν να ασκήσουν τα καθήκοντά τους εδώ και εβδομάδες, λόγω της αποχής των δικαστών και εισαγγελέων.

«Ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας επισημαίνει τον κοινωνικά ανάλγητο χαρακτήρα των προωθούμενων νομοθετικών ρυθμίσεων, που φαλκιδεύουν τα δικαιώματα του μέσου πολίτη – θύματος τροχαίου ατυχήματος, καταδικάζοντάς τον σε αναξιοπρεπή διαβίωση», υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση. Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι «ζητάμε εκ νέου την άμεση απόσυρση των εν λόγω κατάπτυστων διατάξεων, επισημαίνοντας πως – όπως προκύπτει από τα πρακτικά των σχετικών συζητήσεων στο Κοινοβούλιο, η πλειοψηφία των Βουλευτών είναι κατηγορηματικά αντίθετη προς την υιοθέτησή τους». 
Επιπλέον όμως, ο Δικηγορικός Σύλλογος δεν παραλείπει να καυτηριάσει τη στάση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, διότι «προαποφάσισε σχισματικά και αιρετικά, μόνος του, την κήρυξη της παραπάνω αποχής. Τα λοιπά μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής, αγνοήθηκαν και παραγκωνίσθηκαν από το Δ.Σ. της Αθήνας, με αποτέλεσμα να βρεθούν προ απροόπτου και προ ειλημμένης απόφασης περί αποχής. Η Συντονιστική Επιτροπή αναγκάσθηκε να λάβει και αυτή απόφαση (και καλά έκανε) περί αποχής κατόπιν εορτής και δια τηλεφωνικής συνεδριάσεως. Το δικηγορικό σώμα σύρεται και πάλι ως ουραγός πίσω από τις εξελίξεις που το αφορούν, αναλωνόμενο σε άνευ ουσίας ημερήσιες αποχές την ημέρα ψήφισης των νομοθετημάτων και σε βερμπαλιστικούς αφορισμούς και ξορκισμούς των εις βάρος μας τεκταινομένων».