Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2012 21:07

Αντιδράσεις για την κατάργηση της Εργατικής Εστίας και του ΟΕΚ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ Θ. ΠΕΤΡΑΚΟΣ 
Να μην αφήσουν να θανατωθεί το κοινωνικό κράτος, με την κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας και του Οργανισμού Εργατικής Εστίας, καλούν τον κόσμο οι εργαζόμενοι στους δύο Οργανισμούς, το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, σειρά σωματείων, πολιτικές και αυτοδιοικητικές παρατάξεις, που διοργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή στις επτά το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας.
«Σηκωθείτε από τους καναπέδες σας και ελάτε στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας», τονίζει χαρακτηριστικά το Εργατικό Κέντρο

και συνεχίζει: «Να μη μείνουν στον αέρα τα δάνειά μας. Να μην περάσουν τα σπίτια του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας στις τράπεζες. Να μην κλείσουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, να μη σταματήσει η επιδότηση ενοικίου, ο κοινωνικός τουρισμός».
Το Εργατικό Κέντρο υπογραμμίζει ότι «η κατάργηση των δύο Οργανισμών γίνεται για το αποθεματικό τους, ύψους 650 εκατομμυρίων ευρώ, που βρίσκεται κατατεθειμένο στην Τράπεζα Ελλάδος και το οποίο προέρχεται από τις εισφορές των εργαζομένων και όχι από τον κρατικό κορβανά. Η επόμενη κίνηση θα είναι η εκποίηση των ακινήτων αυτών των δύο Οργανισμών, που ανέρχονται σε 1.259 καταστήματα, 258 αίθουσες συγκέντρωσης και 221 ιδιόκτητα οικόπεδα συνολικής έκτασης 5 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων σε 45 Νομούς για τον ΟΕΚ. Η Εργατική Εστία έχει 147 ακίνητα σε όλη την Ελλάδα που θα εκποιηθούν. Οι εργαζόμενοι θα βρεθούν στο δρόμο χωρίς αποζημιώσεις, συντάξεις, εφάπαξ».
ΘΑΝ. ΠΕΤΡΑΚΟΣ
Και ο επικεφαλής της «Αγωνιστικής Συνεργασίας» στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, Θανάσης Πετράκος, υπογραμμίζει ότι πρέπει να αποτραπεί η κατάργηση των δύο Οργανισμών. Κατέθεσε, μάλιστα, πρόταση για την έκδοση ψηφίσματος, κατά την προσεχή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Ο Θανάσης Πετράκος προτείνει να απαιτηθεί «η άμεση ανάκληση της απόφασης κατάργησης των ΟΕΚ και ΟΕΕ. Να συμπαρασταθούμε με κάθε πρόσφορο τρόπο στον αγώνα των εργαζομένων των δυο οργανισμών και των συνδικάτων. Να θέσει το θέμα ο κ. περιφερειάρχης στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, για να εκφραστεί η καθολική απαίτηση όλων των Περιφερειών να ανακληθεί αυτή η αντιλαϊκή απόφαση».