Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2012 17:50

Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ στους ισχυρισμούς της Χρυσής Αυγής για την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ στους ισχυρισμούς της Χρυσής Αυγής για την εξέγερση του Πολυτεχνείου

«ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ 
ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΑΣΠΡΟ ΜΑΥΡΟ»

«Χυδαίο παραμύθι» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας τους ισχυρισμούς της Χρυσής Αυγής για τη λαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου με αίτημα «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία», η οποία, σύμφωνα με τη Χρυσή Αυγή, παρακινήθηκε από τους Αμερικανούς για την ανατροπή του δικτάτορα Παπαδόπουλου! «Τα ανδρείκελα της χούντας προσπαθούν για μια ακόμη φορά να κάνουν το άσπρο μαύρο», λέει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ανακοίνωσή του για την καμπάνια της Χρυσής Αυγής κατά της επετείου και των μηνυμάτων του Πολυτεχνείου, ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει τα εξής: «Η Μαύρη Νύχτα και κατ’ ευφημισμό Χρυσή Αυγή, πιστή στις παραδόσεις του ιδεολογικού πατέρα της, Γκαίμπελς, προκαλεί για μια ακόμα φορά τα δημοκρατικά αισθήματα του Ελληνικού Λαού, προσβάλλοντας βάναυσα τον αντιδικτατορικό και αντιφασιστικό αγώνα του και τους ηρωικούς νεκρούς της γενιάς του Πολυτεχνείου, ξεφουρνίζοντας το χυδαίο παραμύθι της, περί δήθεν ανύπαρκτων νεκρών στον ξεσηκωμό της 17ης Νοέμβρη του 1973. Οι απόγονοι των ταγματασφαλιτών δωσίλογων γερμανοτσολιάδων και των ανδρείκελων της χούντας, προσπαθούν για μια ακόμα φορά να κάνουν το άσπρο-μαύρο. Πρώτα ήταν οι μετανάστες, τώρα οι νεκροί του Πολυτεχνείου, αύριο όλοι οι υπόλοιποι Έλληνες. Δεν θα τους περάσει. 
Η εξέγερση του 1973 είναι ένα ζωντανό παράδειγμα ανιδιοτέλειας και αγωνιστικής ενωτικής δράσης, πηγή έμπνευσης για μια ολόκληρη ζωή. Ζει στους αγώνες του σήμερα για δημοκρατία, ειρήνη, απαλλαγή της χώρας από τα μνημόνια, ισότητα και κοινωνική απελευθέρωση. Συνεχίζει να δείχνει το δρόμο για το πως ο λαός μπορεί να πιστέψει στις δυνάμεις του, να αμφισβητήσει τη λογική των μονόδρομων και να οργανώσει τις αντιστάσεις ενάντια στην καταπίεση, τον αυταρχισμό και το φασισμό.
Όλοι μαζί ενάντια στους ναζί».