Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2012 10:43

Συμφώνησαν οι φορείς για το νέο κομμάτι του ποδηλατόδρομου

ΝΕΔΟΝΤΑΣ-ΜΑΡΙΝΑ-ΛΙΜΑΝΙ
Θετική γνώμη εξέφρασε το βράδυ της Τρίτης η Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Καλαμάτας, για την επέκταση του ποδηλατόδρομου. Το νέο τμήμα θα ξεκινάει από τη γέφυρα του ΟΤΕ στο Νέδοντα και θα κατεβαίνει τη Νέδοντος μέχρι τη θάλασσα, θα περνάει από τη μαρίνα και την οδό Σαλαμίνος, θα μπαίνει στο λιμάνι και θα συνδέεται με τον υφιστάμενο ποδηλατόδρομο κάτω από το Λιμενικό Ταμείο.
Η μελέτη του ποδηλατόδρομου έγινε από την Τεχνική Υπηρεσία και, μετά τη σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής Διαβούλευσης, θα έρθει προς έγκριση, το προσεχές διάστημα, στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής, αντιδήμαρχος Ανδρέας Καραγιάννης, τόνισε ότι σκοπός είναι το έργο να γίνει μέσα στο 2012 για να αποκτήσει η πόλη ένα ακόμη έργο για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της, την ψυχαγωγία τους, την άθλησή τους. Ο αντιδήμαρχος Χρίστος Ριζάς σημείωσε ότι ο προϋπολογισμός ανέρχεται στα 468.000 ευρώ, ποσό, για το οποίο γίνεται προσπάθεια να εξασφαλιστεί από το ΕΣΠΑ, διαφορετικά θα καλυφθεί από δημοτικούς πόρους.
Ο προϊστάμενος του Τμήματος Μελετών της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, Νίκος Πατσαρίνος, σημείωσε ότι βασικό κριτήριο κατά τη σύνταξη της μελέτης ήταν να περιοριστεί όσο γινόταν το κόστος του έργου, χωρίς όμως να επηρεάζεται η λειτουργικότητά του. Για τη χάραξη, αξιοποιήθηκαν στοιχεία προηγούμενης μελέτης που έχει εκπονήσει το γραφείο του συγκοινωνιολόγου Κώστα Ζέκκου, ενώ τμήμα του ποδηλατόδρομου θα αποτελεί και ο υφιστάμενος στο Νέδοντα, απέναντι από τα γραφεία της ΔΕΗ. Ο τάπητας του ποδηλατόδρομου θα είναι από κόκκινη άσφαλτο, θα προστατεύεται ο διάδρομος από πλαστικά κολωνάκια, γιατί υπάρχει ακόμη μεγάλο ποσοστό οδηγών που ενδεχομένως θα παρκάρει επάνω του, ενώ θα γίνουν και διαγραμμίσεις, συν ό,τι άλλο προβλέπεται.
Τα μέλη της Επιτροπής εξέφρασαν επιφυλάξεις για τη διέλευση του ποδηλατόδρομου από τις δύο μεγάλες διασταυρώσεις, στη Μακεδονίας και τη Λυκούργου, όπου η επικινδυνότητα αυξάνεται. Κάποιοι ζήτησαν να εγκατασταθούν φωτεινοί σηματοδότες, που να αφορούν και τα ποδήλατα. Τέτοια δυνατότητα υπάρχει, ωστόσο το κόστος ανεβαίνει πάρα πολύ. Άλλα μέλη της Επιτροπής τόνισαν ότι πρέπει να κατασκευαστούν ποδηλατόδρομοι που να εξυπηρετούν πρωτίστως τη σύνδεση γειτονιών της πόλης με το κέντρο, όπως η Αγία Τριάδα, η Ράχη, η Φητειά κ.λπ.
Στ.Μ.