Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2012 11:37

«Εγκληματικό και ανήθικο» η απόλυση δημοτικών υπαλλήλων, λέει ο Π. Νίκας

Ο δήμαρχος με τον πρόεδρο των δημοτικών υπαλλήλων της Μεσσηνίας, Σπύρο Σαρδέλη Ο δήμαρχος με τον πρόεδρο των δημοτικών υπαλλήλων της Μεσσηνίας, Σπύρο Σαρδέλη

ΠΑΝΤΩΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΛΕΠΕΙ 
ΚΑΙ ΘΕΤΙΚΑ ΣΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ

Προσεκτικά αλλά ξεκάθαρα ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, διαφοροποίησε τη θέση του από την κυβερνητική πολιτική, σε ό,τι αφορά τις απολύσεις δημοτικών υπαλλήλων, σπεύδοντας βέβαια να σημειώσει ότι το Μεσοπρόθεσμο που ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα «έχει και θετικά στοιχεία».

«Αυτό που έχει γίνει με τους εργαζόμενους ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου θεωρώ ότι είναι εγκληματικό και ανήθικο. Δεν υποστηρίζω ανθρώπους που διόρισα εγώ, γιατί είμαι ο μοναδικός που δεν διόρισα κανέναν, μην βγει κανείς και μου πει το αντίθετο. Όμως έχω υποχρέωση να αγωνίζομαι για εργαζόμενους που είναι εδώ 20 και 25 χρόνια. Αυτό είναι το ανήθικο. Πολλοί από αυτούς είναι χρήσιμοι, καλύπτουν ανάγκες», σχολίασε σχετικά ο δήμαρχος.
Ο κ. Νίκας τόνισε ότι θεωρεί πως η διαθεσιμότητα αποτελεί στην πραγματικότητα απόλυση, χαρακτηρίζοντας ως «τυρί» αυτά που ισχυρίζεται ο υπουργός Εσωτερικών, κ. Μανιτάκης (της ΔΗΜΑΡ).
Επίσης ο δήμαρχος Καλαμάτας σχολίασε ότι «δεν κρίνω το μεσοπρόθεσμο, το οποίο δεν κρύβω ότι έχει και θετικά, πώς να το κάνουμε. Όμως αυτά που περιλαμβάνει για τους Δήμους είναι εγκληματικά. Καταργείται η αυτοδιοίκηση. Ας βάλουν εδώ έναν κρατικό υπάλληλο να κάνει τον δήμαρχο για να τελειώνουμε…».
Τέλος ο δήμαρχος, ο οποίος για την κατάντια της χώρας έχει κατηγορήσει τους «συνδικαλιστάδες που κατεβάζουν τους διακόπτες», δήλωσε πως «ίσως είναι η πρώτη φορά που ο Μπαλασόπουλος (πρόεδρος της Ομοσπονδίας των δημοτικών υπαλλήλων) έχει τόσο δίκιο».
Στ.Μ.