Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2012 20:55

Συγκέντρωση και πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Συγκέντρωση και πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ, ΦΟΡΕΙΣ, 
ΚΑΙ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Μόλις ολοκληρώθηκε η πορεία του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, φορέων της πόλης και της Ανοιχτής Συνέλευσης, για την επέτειο της εξέγερσης στο Πολυτεχνείο.

Περίπου στις 7.30 το απόγευμα έγινε συγκέντρωση στην οδό Αριστομένους, κάτω από το κτήριο του Εργατικού Κέντρου, την οποία διοργάνωσε το Εργατικό Κέντρο και φορείς της πόλης, ενώ συμμετείχε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Πετράκος. Παρόντες ήταν επίσης ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Σωτήρης Τσώνης, και του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, Χρήστος Σταθόπουλος. Εκεί μίλησε ο Βασίλης Γεωργιόπουλος, από την Α’ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας, που αναφέρθηκε στον αγώνα του λαού για ελευθερία, κοινωνική δικαιοσύνη και εθνική ανεξαρτησία. Υπογράμμισε ότι τα μηνύματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου είναι και σήμερα επίκαιρα και κάλεσε τον κόσμο να δώσει τον αγώνα για την εκπλήρωσή τους.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας, προσήλθε στο χώρο το μπλοκ της Ανοιχτής Συνέλευσης, που ενώθηκε με τους συγκεντρωμένους του Εργατικού Κέντρου και των φορέων, ενώ μεταξύ των συνθημάτων που φώναζε ήταν «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία, η χούντα δεν τελείωσε το ‘73».
Στ.Μ.