Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2012 00:55

Έρχεται πάλι σήμερα εκδρομικό τρένο στην Καλαμάτα

ΟΥΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΘΑ 
ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Για δεύτερη φορά μέσα σε δύο μήνες θα σφυρίξει σήμερα το τρένο στο σιδηροδρομικό σταθμό της Καλαμάτας. Δυστυχώς η Καλαμάτα έφτασε στο σημείο να θεωρεί ευχάριστη είδηση τον ερχομό τρένου μια στο τόσο…

Περίπου στις 4.00 το απόγευμα αναμένεται να φτάσει το εκδρομικό τρένο, το οποίο θα ξεκινήσει στις 10.30 από τον Πύργο. Αυτή τη φορά ο Δήμος Καλαμάτας δεν έχει διοργανώσει πανηγυρική υποδοχή με τη Φιλαρμονική ούτε θα προσφέρει κεράσματα, ωστόσο ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, με δήλωσή του κάλεσε τους κατοίκους της πόλης να υποδεχθούν το τρένο και να στείλουν το μήνυμα ότι το ξαναζωντάνεμα του σιδηροδρόμου αποτελεί διεκδίκηση για την περιοχή.
Η εκδρομή έχει διοργανωθεί από την Τραινοσέ, που σε σχετική ανακοίνωσή της σημειώνει ότι στο πρόσφατο παρελθόν έχουν πραγματοποιηθεί άλλες δύο «ιδιαίτερα επιτυχημένες», κάτι που «ενθαρρύνει τις θεματικές σιδηροδρομικές εκδρομές».
Ούτε αυτή τη φορά το τρένο θα πάει στην Κυπαρισσία, και από τον Πύργο που θα ξεκινήσει θα στρίψει στο Καλό Νερό για Καλαμάτα, ενώ θα κάνει στάση στο Ζευγολατιό.
Οι εκδρομείς θα διανυκτερεύσουν την Καλαμάτα, ενώ έχει προγραμματιστεί και επίσκεψη στο Μηχανοστάσιο, εφόσον το επιθυμούν.
Αύριο, Κυριακή, το τρένο θα αναχωρήσει από την Καλαμάτα στις 9.00 το πρωί. Περίπου στις 11.00 θα βρίσκεται στους Χράνους Αρκαδίας, όπου θα γίνει στάση για καφέ και περιήγηση. Μετά, το τρένο θα γυρίσει στη Μεσσηνία με κατεύθυνση το Καλό Νερό, όπου οι επιβάτες θα κατέβουν για φαγητό. Η επιστροφή στον Πύργο θα γίνει περίπου στις 6.00 αύριο το απόγευμα.