Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 02:56

«Πράσινο» και από Π. Κατσίβελα για παραχώρηση και της παλιάς Καρδιολογικής

«Πράσινο» και από Π. Κατσίβελα για παραχώρηση και της παλιάς Καρδιολογικής

ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ
Μπορεί ο αριθμός των 800 υπαλλήλων του Δήμου Καλαμάτας να μειώνεται συνεχώς εξαιτίας των συνταξιοδοτήσεων, της εφεδρείας και της διαθεσιμότητας - απόλυσης, εντούτοις η κυβέρνηση εκτός από το κτήριο του παλιού νοσοκομείου παραχωρεί στο Δήμο και το κτήριο της παλιάς Καρδιολογικής Κλινικής για την κατασκευή του νέου Δημαρχείου. Την ίδια ώρα πολλές δημόσιες υπηρεσίες παραμένουν στο νοίκι, επιβαρύνοντας τον κρατικό προϋπολογισμό…

Με μεγάλη ικανοποίηση ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, ανακοίνωσε χθες ότι η 6η Υγειονομική Περιφέρεια εισηγήθηκε και εγγράφως στο υπουργείο Υγείας την παραχώρηση στο Δήμο της παλιάς Καρδιολογικής Κλινικής. Το μόνο που απομένει πλέον, ώστε να πάρει ο Δήμος το κτήριο είναι η τυπική απόφαση του υπουργείου.
Ο δήμαρχος εξέφρασε χθες τις ευχαριστίες του προς τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λυκουρέντζο, και το διοικητή της Υγειονομικής Περιφέρειας, Παναγιώτη Κατσίβελα, για την ικανοποίηση του αιτήματος.
Σημείωσε ότι σύντομα θα ετοιμαστεί η μελέτη για την επισκευή του κτηρίου, έργο που θα γίνει προσπάθεια να χρηματοδοτηθεί είτε από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας είτε από το υπουργείο Υγείας.
Σε σχετική ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Δήμου Καλαμάτας, σημειώνεται «ότι το κεντρικό κτήριο του πρώην Νοσοκομείου ανακατασκευάζεται με ταχείς ρυθμούς και με χρηματοδότηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο κτήριο της πρώην Καρδιολογικής Κλινικής θα στεγασθούν κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου (Δ/νση Πρόνοιας, Δημοτικό Παντοπωλείο, Δημοτικό Ιατρείο, Κοινωνικό Ιατρείο, Κοινωνικό Φαρμακείο, κλπ)».
Στ.Μ.