Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 18:52

Η διαθεσιμότητα δεν είναι απόλυση λέει τώρα ο δήμαρχος Καλαμάτας!

ΤΟΝ ΕΠΕΙΣΕ Ο ΜΑΝΙΤΑΚΗΣ
«Η διαθεσιμότητα είναι απόλυση, να μην κοροϊδεύουν», είχε πει πριν από λίγες ημέρες ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας. Μεταπείσθηκε όμως και χθες το βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο είπε ότι το θέμα έχει πλέον κλείσει και δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις…

Ειδικότερα, για να μεταπεισθεί ο δήμαρχος ήταν αρκετές οι δηλώσεις του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνη Μανιτάκη, ότι δεν θα γίνουν απολύσεις, ούτε πρόκειται να βάλει την υπογραφή του σε καμία απόλυση.
Το θέμα έβαλε στο Δημοτικό Συμβούλιο η «Λαϊκή Συσπείρωση» και ο επικεφαλής της, Νίκος Διασάκος, που πρότεινε να εκδοθεί ψήφισμα κατά της διαθεσιμότητας.
Για τη συζήτηση του θέματος συμφώνησαν οι επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Θόδωρος Μπρεδήμας και του «Δικτύου», Σταμάτης Μπεχράκης.
Ωστόσο, ο δήμαρχος απάντησε ότι οι εκπρόσωποι της μειοψηφίας βάζουν το ζήτημα «κατόπιν εορτής» και ότι «το θέμα λύθηκε ουσιαστικά» μετά τις δηλώσεις του υπουργού, που «φαίνεται ότι βάζουν το θέμα σε μια σωστή πορεία».
Επιπλέον, ο κ. Νίκας υποστήριξε ότι η στάση του έγινε παράδειγμα για όλους τους δημάρχους της χώρας και ειδικότερα η έγγραφη εντολή του προς τα υπηρεσιακά στελέχη να μη στείλουν λίστα με τους προς διαθεσιμότητα υπαλλήλους του Δήμου στο υπουργείο.
Στ.Μ.