Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2012 17:24

Το τσίκνισαν οι Καλαματιανοί, παρά τον κακό καιρό και την έλλειψη χρημάτων

Η ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ
Τι κι αν δεν υπάρχουν λεφτά, τι κι αν ο καιρός δεν ήταν καλός, τι κι αν η ψυχολογία είναι γενικώς πεσμένη, οι Καλαματιανοί το τσικνίζουν σήμερα.
Σε πολλές γειτονιές βγήκαν πριν καν μεσημεριάσει οι ψησταριές, συγκεντρώθηκαν κάτοικοι και καταστηματάρχες, έριξαν στα κάρβουνα μπριζόλες, σουβλάκια και λουκάνικα, γέμισαν τα ποτήρια κρασί και προσπάθησαν να διώξουν την πίκρα και την αγανάκτηση για τη μαυρίλα που μας πλάκωσε.

Γλέντι έστησαν και ο Δήμος Καλαμάτας με το «Φάρι» στην πλατεία των Αγίων Αποστόλων, όπου όσοι πήγαν απόλαυσαν και θαυμάσια παραδοσιακά και άλλα τραγούδια από ορχήστρες της περιοχής.
Απέναντι από το Διοικητήριο, ψησταριά είχε στήσει η «Σχολή», η παρέα των εργοληπτών που εδώ και δύο χρόνια βιώνουν μια δραματική κατάσταση, όχι μόνο από τη διακοπή των έργων, αλλά και από τις τεράστιες καθυστερήσεις πληρωμής εργασιών που έχουν εκτελέσει. Την ψησταριά της «Σχολής» είχε αναλάβει ο Δημήτρης Παπαδέας, που έδειξε ότι την ξέρει την τέχνη και μάλιστα οι συνάδελφοί του τον πείραζαν, λέγοντας του ότι πολύ εύκολα μπορεί να γίνει «μάστερ σεφ» και να μη μείνει άνεργος τώρα που τα έργα μας τελείωσαν…
Από την παρέα της «Σχολής» πέρασαν πολλοί εργολάβοι, μηχανικοί, αλλά και υπάλληλοι του Διοικητηρίου.
Πάντως, όσοι έχουν ακόμη την οικονομική δυνατότητα, θα βιώσουν το αποκορύφωμα της τσικνοπέμπτης το βράδυ στις ταβέρνες της πόλης.
Στ.Μ.