Παρασκευή, 07 Δεκεμβρίου 2012 22:45

Τι ζήτησε το Επιμελητήριο από τον γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας

Τι ζήτησε το Επιμελητήριο από τον γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας

ΜΑΝΙΑΤΗΣ - ΓΚΟΥΜΑΣ
Το άνοιγμα του δρόμου Παραδεισίων - Τσακώνας ήταν το πρώτο αίτημα των εκπροσώπων του Επιμελητηρίου, του προέδρου Δημήτρη Μανιάτη και του προέδρου της ΕΤΑΠ Γιώργου Γκούμα, προς τον γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλη Κεφαλογιάννη.

Ο γραμματέας του κόμματος που κυβερνάει με το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, επισκέφθηκε το μεσημέρι το Επιμελητήριο και τα υπόλοιπα ζητήματα για τα οποία του μίλησαν οι εκπρόσωποί του είναι:
Ρύθμιση δανείων επιχειρήσεων πυρόπληκτων νομών (με εγγύηση του Δημοσίου και χωρίς την εγγύηση του Δημοσίου). Άμεση ρευστότητα των επιχειρήσεων με χορήγηση δανείων από τις τράπεζες, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη εάν η επιχείρηση είναι στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ από το έτος 2009. Πάγωμα των οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία, τουλάχιστον για μια πενταετία, αρχής γενομένης από το έτος 2009. Σχεδιασμός ενός δίκαιου και αναπτυξιακού φορολογικού συστήματος που δεν θα αποτελεί εμπόδιο για την ανάπτυξη της χώρας, την προσέλκυση νέων επενδύσεων, τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας. Υλοποίηση Ολυμπίας Οδού με τις συμβάσεις του 2007. Επέκταση Φυσικού Αερίου μέχρι και την Καλαμάτα.
Μη κατάργηση Χημικής Υπηρεσίας Καλαμάτας και άμεση μεταστέγασή της σε υπάρχον παραχωρηθέν κτίριο στο Λιμάνι της πόλης. Αναβάθμιση και αξιοποίηση αεροδρομίου, λιμανιού, σιδηροδρόμου, στο πλαίσιο μιας αναπτυξιακής πολιτικής με στόχο την αύξηση της επισκεψιμότητας στο νομό μας. Αντιστροφή του αρνητικού κλίματος που επικρατεί στο εξωτερικό και δημιουργεί ανασφάλεια για τη χώρα μας. Δυσπραγία αγοράς και αγωνία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για το μέλλον.