Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2012 01:19

Καταγγελία Σταμάτη Μπεχράκη για τη σύμβαση μεταφοράς των σκουπιδιών

Ο Σταμάτης Μπεχράκης με τον αντιδήμαρχο Ανδρέα Καραγιάννη, παλιότερα στη Θουρία, στην παρουσίαση του σκουπιδοσυστήματος "RAM" Ο Σταμάτης Μπεχράκης με τον αντιδήμαρχο Ανδρέα Καραγιάννη, παλιότερα στη Θουρία, στην παρουσίαση του σκουπιδοσυστήματος "RAM"

ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΟΣ Ο ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ
Τυφλή εμπιστοσύνη φαίνεται ότι έχει η δημοτική αρχή στον εργολάβο, στον οποίο έχει αναθέσει την απομάκρυνση των σκουπιδιών... Του δίνει λεφτά για τη μεταφορά των απορριμμάτων σε συγκεκριμένη περιοχή, αλλά δεν ζητάει τα (απαιτούμενα από το νόμο) αποδεικτικά, ώστε να επιβεβαιώνεται ότι τα σκουπίδια πηγαίνουν εκεί που έχει συμφωνηθεί και όχι σε κάποια γειτονική στην Καλαμάτα ρεματιά…

Σημειώνεται ότι ο συγκεκριμένος εργολάβος κατηγορείται για παράνομη εναπόθεση σκουπιδιών στην Ηλεία, καθώς και για επίθεση σε αστυνομικούς που είχαν στήσει μπλόκο σε χωματερή, στην οποία φέρεται να έριχνε παράνομα σκουπίδια.
Δηλώσεις για το θέμα έκανε ο επικεφαλής του «Δικτύου», Σταμάτης Μπεχράκης, ο οποίος υπογράμμισε ότι η σύμβαση που συνάπτει η δημοτική αρχή με τον εργολάβο δεν δίνει τη δυνατότητα να ελέγχεται το πού καταλήγουν τα σκουπίδια της Καλαμάτας και κατά συνέπεια θα μπορούσε ο εργολάβος να πετυχαίνει τον αδικαιολόγητο πλουτισμό του.
Ειδικότερα δήλωσε: «Η σύμβαση δεν δεσμεύει τον εργολάβο να παρουσιάζει αποδεικτικά στοιχεία για το νόμιμο χώρο, στον οποίο εναποθέτει τα στερεά απόβλητα. Έτσι δεν μπορούμε να διαπιστώσουμε αν πράγματι διένυσε τόση απόσταση, ώστε να δικαιούται τα περίπου 67 ευρώ ανά τόνο σκουπιδιών που του καταβάλλονται. Με αυτόν τον τρόπο του δίνεται η δυνατότητα για αδικαιολόγητο πλουτισμό».
Επιπλέον, ο Σταμάτης Μπεχράκης τόνισε ότι η πληρωμή του εργολάβου χωρίς τα συγκεκριμένα αποδεικτικά στοιχεία, αποτελεί παράβαση καθήκοντος από το Δήμο, ενώ διερωτήθηκε πώς εγκρίνεται από τον επίτροπο η πληρωμή.
Στ.Μ.