Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2012 02:54

Ο Ανδρέας Λοβέρδος με τη ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ. του θέλει να μπει ανάμεσα σε Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ

Ο Ανδρέας Λοβέρδος με τη ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ. του θέλει να μπει ανάμεσα σε Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ

ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Λίγο κόσμο, αλλά μεγάλο ενδιαφέρον για τις διεργασίες στο χώρο της κεντροαριστεράς, είχε η χθεσινή, «παρθενική» εκδήλωση της Ριζοσπαστικής Κίνησης Σοσιαλδημοκρατικής Συμμαχίας (ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ.), με τον ανεξάρτητο βουλευτή Ανδρέα Λοβέρδο στο αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής Καλαμάτας. Συμμετείχε και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Αηδόνης, τον οποίο ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναμένεται να διαγράψει από την Κοινοβουλευτική του Ομάδα.

«Η κατάσταση της πατρίδας μας, της Ελλάδας, απαιτεί ρήξεις», είπε ο Χρήστος Αηδόνης προσερχόμενος στην εκδήλωση της ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ. του Ανδρέα Λοβέρδου. Την ίδια ώρα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλούσε στο Περιστέρι…
Η εκδήλωση έγινε για να παρουσιαστεί το βιβλίο του Ανδρέα Λοβέρδου «Θέσεις για τη Νέα Ελληνική Ανόρθωση», στην πραγματικότητα όμως ήταν μια εκδήλωση παρουσίασης των σκοπών της ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ., η πρώτη από την ίδρυση της Κίνησης.
Όπως παρατήρησε άλλωστε ο Ανδρέας Λοβέρδος, όταν ανακοινώθηκε η ίδρυση της ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ. είχε πει ότι δεν πρόκειται να αναλάβει καμία πολιτική πρωτοβουλία μέχρι να εκταμιευθεί η δόση, η οποία τελικά έφτασε και μαζί ήρθε ο καιρός να ξεκινήσει η προσπάθεια «για να πάρουμε πίσω την πατρίδα μας, να πάρουμε πίσω την Ελλάδα».
Σκοπός της ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ. τόνισε ότι είναι η σύγκλιση των δυνάμεων της σοσιαλδημοκρατίας, ώστε να καλυφθεί το κενό που είπε ότι υπάρχει μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε ότι το κενό αυτό είναι μεγάλο και πως η ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ. έχει αρχίσει ήδη να συναντιέται με τους πολίτες που εμπιστεύονταν το ΠΑΣΟΚ και έφυγαν.
Πάντως ο ανεξάρτητος βουλευτής επανειλημμένως σημείωσε πως θα στηρίξει την τρικομματική κυβέρνηση, ώστε να ολοκληρώσει την τετραετή θητεία της. Σχολίασε δε πως αυτή αγωνίστηκε για να πάρει τη δόση, την επαίνεσε λέγοντας ότι τα κατάφερε, αλλά πρόσθεσε πως αυτό δεν αρκεί για να σωθεί η χώρα.
Ο Ανδρέας Λοβέρδος ανακοίνωσε ότι η ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ. ετοιμάζει σχέδιο και πρόγραμμα δράσης για τους επτά σημαντικούς τομείς από τους οποίους εξαρτάται η οικονομία και ανάπτυξη της χώρας, τον τουρισμό, τη γεωργία και κτηνοτροφία, τη μεταποίηση των τροφίμων, τις ενεργειακές πηγές, τις κατασκευές, τη ναυτιλία και το εμπόριο. Είπε πως το σχέδιο θα είναι έτοιμο μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου και η Κίνησή του θα το θέσει στη διάθεση της κυβέρνησης και των υπουργών. Όπως τόνισε, με το σχέδιο αυτό θα υπάρχουν άμεσα αποτελέσματα στην προσπάθεια της χώρας να διασωθεί. Ο Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε πως η ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ. δεν θέλει ανταλλάγματα για την παραχώρηση αυτού του αναπτυξιακού σχεδίου ούτε θα θελήσει να μπει στην κυβέρνηση.
Εκτενή αναφορά έκανε σε θέματα της Μεσσηνίας, όπως στον αυτοκινητόδρομο, τον ελαιοκομικό τομέα, την απασχόληση, επισημαίνοντας πως η περιοχή μας συνδυάζει τα πάντα εντούτοις οι αναπτυξιακοί της δείκτες φθίνουν, κάτι που οφείλεται στην έλλειψη σχεδίου και στο ότι η οικονομία δεν έχει απελευθερωθεί από το κράτος.
Για το πολιτικό σύστημα τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι τα κόμματα πρέπει να σταματήσουν να χρηματοδοτούνται από το κράτος και αντίθετα να επιχορηγούνται από ιδιώτες με διαφανή τρόπο.
Ο Ανδρέας Λοβέρδος διαβεβαίωσε ότι η ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ. κάνει πράξη το σύνθημα «εδώ και τώρα» και τόνισε ότι εάν τους πρώτους μήνες του 2013 συνεχίσουν να αυξάνονται η ύφεση και η ανεργία, θα έχουμε τραγικές καταστάσεις φτώχιας και εγκληματικότητας.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Τσιρώνης, ο περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Αργυράκης, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δ.Σ. Μεσσήνης Νίκος Τζώρτζης.
Για τον Ανδρέα Λοβέρδο και το βιβλίο του μίλησαν ο Μανώλης Βελιτζανίδης, των εκδόσεων «Ίνδικτος», ο αναπληρωτής καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αργύρης Πασσάς, ο Πάνος Αλεξανδρής, δικηγόρος και μέλος της ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ., και ο καθηγητής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Κώστας Αναγνωστόπουλος, πρόεδρος της ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ.
Στ.Μ.