Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2012 19:09

Η Ιερά Σύνοδος έστειλε «στον πάγκο» τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας!

ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ 
Στον… πάγκο έστειλε η ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας, Χρυσόστομο, ο οποίος είχε προγραμματιστεί να κάνει εισήγηση, κατά την προσεχή σύνοδο, για τους κληρικούς και τη μισθοδοσία τους.
Σύμφωνα με το ηλεκτρονικό πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων «Ρομφαία», η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε στη σημερινή της συνεδρίαση «να αλλάξει από εισηγητή στην Ιεραρχία του Μαρτίου τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας και να βάλει στη θέση του τον Μητροπολίτη Εδέσσης, δίνοντας εμμέσως "κίτρινη κάρτα" στον κ. Χρυσόστομο για την δημόσια διαφωνία που είχε με το ανώτατο διοικητικό όργανο της Εκκλησίας».

Πρόκειται για την εύλογη διαφωνία του Μητροπολίτη Μεσσηνίας με το ανακοινωθέν για τον προφυλακισμένο ηγούμενο Εφραίμ, για τον οποίο η ιεραρχία υποστηρίζει ότι έτυχε αυστηρής αντιμετώπισης από τη δικαιοσύνη.
Σύμφωνα με το «Ρομφαία», «όλοι οι Συνοδικοί αρχιερείς δεν έκρυψαν τη δυσαρέσκειά τους, για την απόφαση του Μητροπολίτη Μεσσηνίας να παραιτηθεί από τη Συνοδική Επιτροπή. "Αν θέλει να παραιτηθεί ώρα του καλή του Σεβασμιωτάτου. Γιατί πρέπει όμως να το κάνει βούκινο;" δήλωσε μέλος της ΔΙΣ, σχολιάζοντας την απόφαση του κ. Χρυσοστόμου».
Σύμφωνα με το έτερο ηλεκτρικό πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων «Αμήν», «η κρίση, η δοκιμασία της κοινωνίας και η συμβολή της Εκκλησίας στην αντιμετώπισή της θα βρεθεί στο επίκεντρο την συνεδρίασης της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος που θα συνέλθει στις 7 και 8 Μαρτίου. Την εισήγηση θα πραγματοποιήσει ο Μητροπολίτης Εδέσσης Ιωήλ, ενώ μετατίθεται στο μέλλον η εισήγηση, την οποία επρόκειτο να κάνει ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, για τους κληρικούς και τη μισθοδοσία τους».
Η Σύνοδος στη συνεδρίασή της συζήτησε και το θέμα που έχει προκύψει με το ραδιοφωνικό σταθμό της εκκλησίας, μετά τις σοβαρές αντιδράσεις που προκλήθηκαν για την απόφασή αναστολής της λειτουργίας του. Όπως προκύπτει από τις δηλώσεις που έγιναν, εφόσον οι εργαζόμενοι δεχθούν κάποιες περικοπές στις αποδοχές τους και τον εξορθολογισμό άλλων εξόδων τους τότε είναι εφικτή η συνέχιση της λειτουργίας του σταθμού.
Στ.Μ.