Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021 14:36

Εντάχθηκε με 5,25 εκατομμύρια στο “Αντώνης Τρίτσης” η μεγάλη δεξαμενή ύδρευσης της Καλαμάτας

Εντάχθηκε με 5,25 εκατομμύρια στο “Αντώνης Τρίτσης” η μεγάλη δεξαμενή ύδρευσης της Καλαμάτας

Το πρώτο σε προτεραιότητα από τα έργα που ο Δήμος Καλαμάτας διεκδικεί να χρηματοδοτηθούν από το “Αντώνης Τρίτσης”, η μεγάλη δεξαμενή ύδρευσης στον Άι Γιάννη τον Καρβούνη, εντάχθηκε στο πρόγραμμα. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 5,25 εκατ. ευρώ και θα μια γιγάντια δεξαμενή 8.300 κυβικών μέτρων, η οποία θα καλύπτει με επάρκεια τις ανάγκες της Καλαμάτας αλλά θα έχει τη δυνατότητα να υποστηρίζει μελλοντικά την επέκταση του αγωγού υδροδότησης της Δυτικής Μάνης...

Ο Δήμος Καλαμάτας ανακοίνωσε σήμερα ότι “θετικές είναι οι εξελίξεις για ένα ακόμα σπουδαίο έργο που διεκδίκησε η Δημοτική Αρχή μέσω της ΔΕΥΑΚ και το οποίο έλαβε απόφαση ένταξης για χρηματοδότηση. Πρόκειται για το έργο κατασκευής νέας δεξαμενής υδροδότησης 8.300 m3 στη περιοχή Αγίου Ιωάννη Καρβούνη, το οποίο ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος είχε θέσει πρώτο σε προτεραιότητα, καθώς συνδέεται με το εμβληματικό έργο της κατασκευής του κεντρικού αγωγού ύδρευσης Φ800, από την Κοινότητα Πηδήματος στην Καλαμάτα.

Το έργο υπό τον τίτλο «Αναβάθμιση υποδομών ύδρευσης ΔΕΥΑ Καλαμάτας», εντάχθηκε με απόφαση του Αν. Υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα, προς χρηματοδότηση στον Άξονα «Περιβάλλον» του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» με προϋπολογισμό 5.250.000 € και φορέα υλοποίησης τη ΔΕΥΑΚ.

Το φυσικό αντικείμενο της πράξης περιλαμβάνει την κατασκευή μιας νέας δεξαμενής υδροδότησης, όγκου 8.300m3, της χαμηλής ζώνης της πόλης της Καλαμάτας, ώστε να εξασφαλιστεί η επάρκεια υδροδότησης της για ικανοποιητικό χρονικό διάστημα σε περίπτωση ανεπάρκειας υδροδότησής από το κεντρικό αντλιοστάσιο στην περιοχή της τοπικής κοινότητας Πηδήματος.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Θ. Βασιλόπουλος ανέφερε: «Είναι μία εξέλιξη που μας ικανοποιεί καθώς το έργο της νέας δεξαμενής αποτελούσε βασική μας προτεραιότητα και διεκδίκηση. Το έχω πει και θα το επαναλάβω ότι το συγκεκριμένο έργο είναι παραπάνω από κρίσιμο καθώς συνδέεται άμεσα με την κατασκευή του νέου αγωγού μεταφοράς νερού Φ800. Γνωρίζουμε ότι τέτοιου είδους έργα δεν είναι έργα δημοφιλή στους πολίτες, όμως είναι εξόχως σημαντικά καθώς αφορούν τις υποδομές του Δήμου μας και κατ’ επέκταση εξυπηρετούν στην ουσία την ανάπτυξη του τόπου μας. Ο σχεδιασμός μας προχωράει, προτάσεις μας αξιολογούνται θετικά και διεκδικήσεις μας ικανοποιούνται. Ως Δημοτική Αρχή συνεχίζουμε με σκληρή δουλειά υπηρετώντας την αναπτυξιακή προοπτική του Δήμου μας»”.