Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2012 00:49

«Επέβαλαν το ‘ναι’ στο νέο μνημόνιο με το τρομακτικό όπλο του εκφοβισμού»!

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ
Έντονα αντιμνημονιακός ήταν ο Οδυσσέας Βουδούρης σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε το μεσημέρι της Παρασκευής, την πρώτη μετά το «όχι σε όλα», που είπε τα μεσάνυχτα της Κυριακής, κατά την ψηφοφορία για το νέο μνημόνιο.
Ο Οδυσσέας Βουδούρης μίλησε για προσπάθεια εκφοβισμού του κόσμου από την κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου, για εκβιασμούς και ψεύδη περί πτώχευσης και καταστροφής που διατυπώθηκαν προκειμένου να ψηφιστεί το νέο μνημόνιο, μέχρι και για στάση που αγγίζει τα όρια της εθνικής μειοδοσίας! Επίσης, σημείωσε ότι εάν το ΠΑΣΟΚ δεν ακούσει τον κόσμο του και δεν αλλάξει πολιτική, τότε θα έρθει με βεβαιότητα η διάσπαση.

Σε ό,τι αφορά τον ίδιο, υπογράμμισε ότι δεν έχει σκοπό να φύγει από το ΠΑΣΟΚ, ωστόσο άφησε να εννοηθεί ότι η αποχώρησή του θα είναι αναπόφευκτη εφόσον συνεχιστεί η σημερινή πολιτική.
Ο Οδυσσέας Βουδούρης αμφισβήτησε την απόφαση της διαγραφής του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι αυτή δεν προήλθε από τα αρμόδια κομματικά όργανα, ενώ υπογράμμισε ότι ουσιαστικά διαγράφτηκε το ¼ της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, που εκπροσωπεί ίσως το μεγαλύτερο κομμάτι του κόσμου που στήριζε το ΠΑΣΟΚ.
Ο βουλευτής δεν απέρριψε την εκτίμηση εκείνων που λένε ότι ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία έχουν σκοπό να συνεργαστούν και μετά τις εκλογές, γι’ αυτό και οι αρχηγοί τους προέβησαν σε αθρόες διαγραφές μετά την ψηφοφορία της Κυριακής, «καθαρίζοντας» τα κόμματά τους από όσους δεν στηρίζουν στο μνημόνιο.
Επίσης, ο Οδυσσέας Βουδούρης χαρακτήρισε λασπολογία τον ισχυρισμό ότι όσοι ψήφισαν «όχι σε όλα» το έκαναν με πολιτική υστεροβουλία και ζήτησε να γίνει σεβαστή η απόφασή του, όπως εκείνος δήλωσε ότι σέβεται όσους ψήφισαν «ναι» και πιστεύει ότι το έκαναν με πλήρη συνείδηση.
Κατά τα άλλα, ο βουλευτής σημείωσε ότι ο λόγος που ψήφισε υπέρ του πρώτου μνημονίου ήταν επειδή πίστευε ότι η δημοσιονομική λιτότητα σε συνδυασμό με τις διαρθρωτικές αλλαγές, μπορούσαν να βγάλουν τη χώρα από την κρίση. Ωστόσο, είπε ότι, τελικά, οι διαρθρωτικές αλλαγές που έγιναν ήταν περιορισμένες, ενώ αντίθετα τα μέτρα λιτότητας ήταν σκληρά και έτσι η κρίση έγινε βαθύτερη.
Με το δεύτερο μνημόνιο η αποτυχημένη αυτή συνταγή δεν αλλάζει, τόνισε ο Οδυσσέας Βουδούρης, αφού έχουμε «νέες περικοπές έναντι νέου δανεισμού», δηλαδή επιπλέον μέτρα λιτότητας που ούτε το δημόσιο χρέος μειώνουν ούτε διαρθρωτικές αλλαγές προωθούν, αλλά ούτε και η ανάκαμψη της οικονομίας στηρίζεται.
Εναλλακτική λύση υπήρχε, τόνισε ο βουλευτής και, ειδικότερα, ανέφερε ότι αυτή ήταν η διαμόρφωση εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης, η ενεργοποίηση ενός «μίνι σχεδίου Μάρσαλ» και η εκστρατεία ενημέρωσης των ευρωπαϊκών οργάνων, κυβερνήσεων και λαών, που ήδη έχουν ξεκινήσει από μόνοι τους φιλελληνικές εκδηλώσεις.
Κλείνοντας, ο Οδυσσέας Βουδούρης υπογράμμισε: «Για την επιβολή του ‘ναι’ χρησιμοποιήθηκε ένα τρομακτικό όπλο: Ο εκφοβισμός με τις ανυπόστατες απειλές για το γάλα, τα φάρμακα, το πετρέλαιο κ.λπ. Ο εκφοβισμός πέτυχε, γιατί έγινε μαζικά και απότομα, από τις ηγεσίες και των δύο μεγάλων κομμάτων, ενώ φιμώθηκαν οι διαφορετικές φωνές.
Αν η ελληνική κοινωνία δεν ξεπεράσει το φόβο που έχει διασπείρει η ανεύθυνη πολιτική της κυβέρνησης, θα γίνουμε ντε φάκτο προτεκτοράτο, χωρίς καν να χρειαστεί να μας βάλουν Επίτροπο. Κάνω μια έκκληση σε κάθε Μεσσήνιο, σε κάθε Έλληνα: Να αποβάλει τον πανικό από μέσα του και να κάνει τις επιλογές του, όποιες και αν είναι, όλες σεβαστές, μόνο με γνώμονα τη λογική και την καρδιά του».
Στ.Μ.