Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2012 02:24

Η ηγεσία του ΤΕΙ στον αντιπεριφερειάρχη και το δήμαρχο για το πρόγραμμα «Αθηνά»

ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΣΠΑΡΤΗΣ
Με τη συμμετοχή του προέδρου της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Περικλή Μαντά, συζήτησε χθες η ηγεσία του ΤΕΙ Καλαμάτας με το δήμαρχο, Παναγιώτη Νίκα, στο Δημαρχείο! Προηγουμένως οι εκπρόσωποι του εκπαιδευτικού ιδρύματος συνάντησαν τον αντιπεριφερειάρχη, Παναγιώτη Αλευρά, χωρίς όμως την παρουσία εκπροσώπου κόμματος.

Θέμα συζήτησης ήταν το πρόγραμμα αναμόρφωσης του χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, που φέρει το όνομα «Αθηνά». Το ΤΕΙ ζητάει να έρθει στην Καλαμάτα το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών που λειτουργεί στην Σπάρτη και να ενδυναμωθούν οι υφιστάμενες Σχολές και τα Τμήματα τους.
Ο αντιπεριφερειάρχης,  Παναγιώτης Αλευράς, εξέφρασε την υποστήριξή του στις αποφάσεις της συνέλευσης του ΤΕΙ, ενώ, όσον αφορά τη θέσπιση βάσης εισαγωγής, δήλωσε πως είναι άκαιρο να καθοριστεί τώρα ως όριο ο βαθμός δέκα, ωστόσο αργότερα και υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να αποτελέσει κριτήριο εισαγωγής.
Την υποστήριξή του στις αποφάσεις της συνέλευσης του ΤΕΙ υπογράμμισε ακολούθως και ο δήμαρχος  Καλαμάτας,  Παναγιώτης Νίκας. Δήλωσε μάλιστα πως το επόμενο διάστημα θα επισκεφθεί τον υπουργό Παιδείας και θα επιχειρηματολογήσει και εκείνος για την ανάγκη ενδυνάμωσης του ΤΕΙ Καλαμάτας.
Τον αντιπεριφερειάρχη και το δήμαρχο επισκέφθηκαν ο πρόεδρος του ΤΕΙ Δημήτρης Βελισαρίου, ο πρώην πρόεδρος Ανδρέας Κανάκης, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Διοίκησης Πάνος Καζάκος και ο αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Διοίκησης Γιάννης Παπουτσής.
Στη συνάντηση με το δήμαρχο ο κ. Καζάκος τόνισε ότι έχει γίνει μια σημαντική δουλειά από το ΤΕΙ για την αναβάθμισή του σε όλα τα επίπεδα, καθώς επίσης έχει καταρτιστεί μια σοβαρή πρόταση για το πρόγραμμα «Αθηνά». Εξέφρασε δε την πεποίθηση ότι αν το υπουργείο κρίνει με βάση επιστημονικά κριτήρια τότε η πρόταση του ΤΕΙ δεν μπορεί παρά να γίνει αποδεκτή.
Σημειώνεται ότι κατά τη συνάντηση ο δήμαρχος Καλαμάτας μίλησε με ιδιαίτερα θερμά λόγια για τον πρώην  πρόεδρο, Ανδρέα Κανάκη και εκείνος από την  πλευρά του ευχαρίστησε τον Παναγιώτη Νίκα για τη συμπαράστασή του στο ΤΕΙ.
Στ.Μ.