Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2012 15:51

«Πράσινο» για τον ποδηλατόδρομο και την ανάπλαση στην ανατολική όχθη του Νέδοντα

Φωτό αρχείου από την κατασκευή του ποδηλατόδρομου στο βόρειο κομμάτι του Νέδοντα, έργο που δεν εξυπηρετεί τους ποδηλάτες Φωτό αρχείου από την κατασκευή του ποδηλατόδρομου στο βόρειο κομμάτι του Νέδοντα, έργο που δεν εξυπηρετεί τους ποδηλάτες

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Η ΜΕΛΕΤΗ
Χριστουγεννιάτικες διακοπές φαίνεται ότι κάνει σύσσωμη η αντιπολίτευση στο Δήμο Καλαμάτας… Κανείς εκπρόσωπος καμιάς από τις τέσσερις παρατάξεις της αντιπολίτευσης δεν προσήλθε το μεσημέρι στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, όπου εγκρίθηκε η μελέτη ανάπλασης της παρόχθιας ζώνης του Νέδοντα…

Η οριστική έγκριση της μελέτης αναμένεται ότι θα γίνει το βράδυ, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία θα ξεκινήσει στις οκτώ. Θα είναι εκπληκτικό να απουσιάζει η αντιπολίτευση και από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου….
Η ανάπλαση θα γίνει στο τμήμα του Νέδοντα από την οδό Κροντήρη, στο κέντρο της πόλης, μέχρι τη μαρίνα. Αφορά την ανατολική όχθη του Νέδοντα και το κυριότερο έργο που θα γίνει είναι η κατασκευή ποδηλατόδρομου, ενώ δίπλα από αυτόν θα γίνει μια διαδρομή πεζοπορίας και αναψυχής.
Ο προϋπολογισμός της μελέτης φτάνει τα 980.000 ευρώ και όπως σημείωσε ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, Χρίστος Ριζάς, επιδιώκεται το έργο να ενταχθεί για χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ.
Ο Χρίστος Ριζάς σημείωσε ότι η μελέτη του ποδηλατόδρομου εκπονήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου με τη συνδρομή και του καθηγητή πολεοδομίας και συγκοινωνιακού σχεδιασμού στο Πολυτεχνείο, Θάνου Βλαστού, ο οποίος είναι πρωτοπόρος στην Ελλάδα σε ό,τι αφορά τη ένταξη του ποδήλατου στη ζωή του πολίτη και τη λειτουργία της πόλης.
Στ.Μ.