Σάββατο, 29 Δεκεμβρίου 2012 21:34

«Καλή αγωνιστική χρονιά» εύχεται το ΠΑΜΕ

«Καλή αγωνιστική χρονιά» εύχεται το ΠΑΜΕ

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ
Η καπιταλιστική κρίση θα συνεχιστεί το 2013 και μάλιστα θα βαθύνει ακόμα περισσότερο, εκτιμά το ΠΑΜΕ, το οποίο εύχεται στους εργαζόμενους, τους άνεργους και τους αυταπασχολούμενους, «καλή αγωνιστική χρονιά», ενώ τους καλεί να ενταχθούν στα συνδικάτα.

Η γραμματεία του ΠΑΜΕ Μεσσηνίας στο μήνυμά της για τη νέα χρονιά σημειώνει:
«Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ εύχεται σε κάθε εργαζόμενη και εργαζόμενο και στις οικογένειές τους, το 2013 να έχουν υγεία και να είναι για όλους μια καλή αγωνιστική χρονιά.
Όλα επιβεβαιώνουν ότι και το 2013 θα είναι μια ακόμη χρονιά αντεργατικών, βάρβαρων μέτρων, σε βάρος της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.
Η καπιταλιστική κρίση θα συνεχιστεί, θα βαθύνει ακόμα περισσότερο, τόσο στη χώρα μας όσο και διεθνώς, και το κεφάλαιο και οι πολιτικές δυνάμεις (συντηρητικές, σοσιαλδημοκρατικές, αριστερές, νεοκομμουνιστικές), που διαχειρίζονται τις υποθέσεις του, θα γίνουν πιο ανελέητοι, πιο αδίσταχτοι.
Οι αγώνες του 2012 παρ’ ότι αναγκαίοι, παρ’ ότι χωρίς αυτούς τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα, εντούτοις δεν κατάφεραν να ανακόψουν την επιθετικότητα τόσο των εργοδοτών στους τόπους δουλειάς όσο και των αστικών κομμάτων και της κυβέρνησης.
Το ΠΑΜΕ καλεί κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη σε συμπαράταξη, σε κοινή δράση, για να είναι το 2013 χρονιά ουσιαστικής ανασυγκρότησης του εργατικού λαϊκού κινήματος. Για να απαντήσουμε στην επίθεση του κεφαλαίου, της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης με:

  • Περισσότερους εργαζόμενους στα συνδικάτα
  • Με συνδικάτα που θα στηρίζονται στους εργαζόμενους και τη δράση τους
  • Με ενίσχυση των αγωνιστών στα συνδικάτα και αποδυνάμωση των εργοδοτικών και κυβερνητικών συνδικαλιστών
  • Με περισσότερα βήματα στην κοινή δράση με τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς εμπόρους και βιοτέχνες, τους φτωχούς αγρότες

Για να είναι το 2013 χρονιά που θα γίνουν ουσιαστικά βήματα στην ικανότητα της εργατικής τάξης να αμυνθεί και ταυτόχρονα να αρχίσει να ζητά όχι μόνο να της κλέβουν λιγότερο το μόχθο της αλλά να αντιπαραθέσει αγώνες για να γίνει αφέντης του μόχθου της».