Τετάρτη, 02 Ιανουαρίου 2013 00:59

Το ΠΑΣΟΚ φτιάχνει επιτροπές για το συνέδριο του Φλεβάρη

Το ΠΑΣΟΚ φτιάχνει επιτροπές για το συνέδριο του Φλεβάρη

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
Αντίστροφα αρχίζει να μετρά ο χρόνος για το ΠΑΣΟΚ, το οποίο ετοιμάζεται για το συνέδριό του, που θα γίνει το Φλεβάρη. Στην Καλαμάτα συγκροτήθηκε Δημοτική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου, από τους…

Έφη Κυριακοπούλου, Δημήτρη Παναγόπουλο, Θανάση Μπρούμα, Παύλο Γκρέκη, Νικήτα Βελία, Στάθη Μακρή, Όθωνα Παπαδόπουλο, Σωτήρη Ξανθάκη, Νικήτα Βαρελά. Η δημοτική επιτροπή θα αναλάβει το συντονισμό της δράσης του ΠΑΣΟΚ στο Δήμο Καλαμάτας μέχρι το συνέδριο.
Η συγκρότηση της Δημοτικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου Δήμου Καλαμάτας έγινε κατά την πρόσφατη συνάντηση της Δημοτικής Συνέλευσης του ΠΑΣΟΚ, ενώ μεθαύριο, Παρασκευή, θα συνεδριάσει στο Δημαρχείο της Πύλου η αντίστοιχη Συνέλευση του Δήμου Πύλου - Νέστορος. 
Σε ανακοίνωσή του το τοπικό ΠΑΣΟΚ σημειώνει ότι η Δημοτική Συνέλευση Καλαμάτας έγινε «προκειμένου, εν όψει του συντακτικού συνεδρίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ., που θα πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο, να ανοίξει ειλικρινής διάλογος με τις κοινωνικές ομάδες που διαχρονικά αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του κινήματος.
Στη συνάντηση, παρουσία των μελών της γραμματείας της Κεντρικής Επιτροπής Συνεδρίου, Νάντιας Γιαννακοπούλου και Διονύση Αλευρά, του Συντονιστή και μελών της ΝΟ.Ε.Σ., αναπτύχθηκε προβληματισμός για την πορεία του Κινήματος, για την πολιτική κατάσταση, τα κυβερνητικά μέτρα, τα λάθη, τις παραλείψεις, ταυτόχρονα επισημάνθηκε πως σταθερή και αδιαπραγμάτευτη θέση μας, παρά το δυσβάσταχτο πολιτικό κόστος, είναι η σωτηρία της πατρίδας.
Έγινε αναφορά σε άλλες πολιτικές δυνάμεις, στις ανακολουθίες της πρώην αντιμνημονιακής Ν.Δ. και στην εξέλιξή της σε μνημονιακή, στην αδιέξοδη λαϊκίστικη αντίληψη και στην ανυπαρξία εναλλακτικής πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ.
Κατατέθηκαν σειρά προτάσεων για την οργανωτική ανασυγκρότηση, για την αγροτική οικονομία, την παιδεία και την υγεία επισημάνθηκε από όλους πως η αλήθεια, η αξιοκρατία, οι καθαρές θέσεις και η προάσπιση των οικονομικά αδύνατων στρωμάτων θα πρέπει να αποτελούν την προμετωπίδα της νέας αφετηρίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Ενθαρρυντικό στοιχείο της συνάντησης ήταν η συμμετοχή νέων επιστημόνων, δικηγόρων, εκπαιδευτικών, φοιτητών.
Αποφασίστηκε: Να συγκροτηθούν θεματικές ομάδες εργασίας σε τομείς   Νεολαίας, Υγείας, Εκπαίδευσης, Τουρισμού, Ανάπτυξης στο Δήμο μας προκειμένου με τη συμμετοχή επιστημόνων να επεξεργαστούμε και  να  καταθέσουμε προτάσεις για το κείμενο ΘΕΣΕΩΝ του Κινήματος. Να καλέσουμε τους όσους δημότες μας επιθυμούν να ενταχθούν στις ομάδες εργασίας».