Σάββατο, 02 Οκτωβρίου 2021 16:44

Εκλογές ή “εκλογές” στη Νέα Δημοκρατία της Μεσσηνίας

Ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος και ο μοναδικός υποψήφιος για τη Νομαρχιακή της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Δούζης Ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος και ο μοναδικός υποψήφιος για τη Νομαρχιακή της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Δούζης

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΝΑ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΕΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ 
Ολοκληρώθηκε χθες η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων και σήμερα θυροκολλήθηκαν στα γραφεία της κομματικής οργάνωσης τα ονόματα των υποψηφίων στις εκλογές για τα νέα όργανα, οι οποίες θα γίνουν στις 24 Οκτώβρη. Μοναδικός υποψήφιος πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας είναι ο Γιάννης Δούζης, πρώην δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας και πρώην πρόεδρος της Φάρις, αντιπρόεδρος σήμερα. Η άποψη που έχει επικρατήσει είναι ότι με τον Γιάννη Δούζη πρόεδρο της κομματικής οργάνωσης εδραιώνεται κομματικά ο δήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος, που ενόψει των επόμενων εκλογών επιθυμεί να έχει την καθολική στήριξη της Νέας Δημοκρατίας. Λέγεται ότι την υποψηφιότητα του Γιάννη Δούζη στήριξε, αν δεν την πρότεινε, ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος. Ωστόσο το μεγάλο θέμα με τη διαδικασία των εκλογών της Νέας Δημοκρατίας στη Μεσσηνία είναι ότι θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ακόμη και παρωδία, γιατί στην πραγματικότητα όσες και όσοι προσέλθουν στις κάλπες δεν καλούνται να επιλέξουν τις ή τους κατά την άποψή τους καλύτερες ή καλύτερους. Αυτό επειδή οι υποψήφιες και οι υποψήφιοι είναι όσες είναι και οι θέσεις!...

Ο υποψήφιος για πρόεδρος είναι μόνο ένας, ο Γιάννης Δούζης. Οι υποψήφιοι για τη Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας είναι 11, όσες και οι θέσεις της επιτροπής. Οι υποψήφιοι σύνεδροι είναι τόσοι όσοι θα εκλεγούν ως σύνεδροι. Σε κάθε δημοτική τοπική επιτροπή της Ν.Δ. υποψήφιος πρόεδρος επίσης είναι μόνο ένας. Αυτό λοιπόν δεν είναι εκλογές. Επίσης αυτή η απόλυτη ισοπαλία μεταξύ υποψηφίων και θέσεων δεν μπορεί να οφείλεται στην τύχη. Κάποιος έχει φροντίσει ώστε να απουσιάσει ο συναγωνισμός από τις εκλογικές διαδικασίες της Νέας Δημοκρατίας, θεωρώντας ότι έτσι θα ελέγχει καλύτερα το κόμμα. Η εκτίμηση αυτή θα επιβεβαιωθεί ή θα διαψευστεί στο μέλλον. Πάντως στελέχη της Ν.Δ. λένε ότι ασχολήθηκε αρκετά με τους υποψήφιους ο συντονιστής της Ν.Δ. στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, Παναγιώτης Τζαβάρας. Αντίθετα, οι πληροφορίες λένε ότι οι βουλευτές του κόμματος δεν πολυνοιάστηκαν να βάλουν “δικούς” τους στα όργανα, ενώ ο Παναγιώτης Τζαβάρας πρότεινε άτομα. 

Υποψήφιοι για τη διοικούσα επιτροπή εκλογικής περιφέρειας είναι οι Θεόδωρος Φωτόπουλος, Παναγιώτης Μάλαμας, Παύλος Φιλόπουλος, Παναγιώτης Τσανής, Παναγιώτης Τομαράς, Χρήστος Γαϊτάνης, Παναγιώτης Στρατικόπουλος, Λίνα Καμαρινοπούλου, Αστρινή Μαυρέα, Ελένη Γκλεγκλέ και Έφη Χειλά. 

Όπως εξελίχθηκε το θέμα των υποψηφιοτήτων για τα κομματικά όργανα της Ν.Δ. αναρωτιέται κανείς για το αν η Ν.Δ. αποτελεί την “ευρεία και ζωντανή πολιτική παράταξη” της χώρας, όπως σημειώνεται στην ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος. Επιπλέον δε αναρωτιέται για το πως θα μπορέσει να ανταπεξέλθει το κόμμα των στελεχών που δεν θέλησαν ή αποτράπηκαν να εμπλακούν στη λειτουργία των κομματικών οργάνων, στις εκλογικές μάχες που αναμένονται, πιθανότατα τη νέα χρονιά.

Στ.Μ.