Τρίτη, 08 Ιανουαρίου 2013 01:57

«Προληπτική» η διαγραφή Βουδούρη από την Κ.Ο. της Δημοκρατικής Αριστεράς

«Προληπτική» η διαγραφή Βουδούρη από την Κ.Ο. της Δημοκρατικής Αριστεράς

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΜΟΥΤΣΙΝΑ
Προληπτική δράση που αποκαλύπτει τον πανικό της κυβέρνησης μην τυχόν και αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια όσον αφορά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ! Έτσι εξηγεί ο Οδυσσέας Βουδούρης τη διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Αριστεράς…

Μαζί με τον Οδυσσέα Βουδούρη διαγράφτηκε και ο Πάρις Μουτσινάς. Σε κοινή δήλωσή τους σημειώνουν: «Η προληπτική διαγραφή μας, αποκλειστικά στη βάση της πρόθεσής μας να ζητήσουμε να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, ενώ κανένα συλλογικό όργανο της ΔΗΜΑΡ δεν έχει συζητήσει το θέμα, δεν συνάδει με το δημοκρατικό πνεύμα του κόμματός μας. Ο πρόεδρος, με προσωπική του απόφαση, προέβη στη διαγραφή μας για ένα θέμα κάθαρσης και διαφάνειας του πολιτικού συστήματος, που μόνο η ΔΗΜΑΡ, από τα κόμματα της συγκυβέρνησης, είχε το ηθικό έρεισμα να προωθήσει. Η προληπτική διαγραφή αναδεικνύει τον πανικό που διακατέχει την κυβέρνηση στην προοπτική της διερεύνησης όλης της αλήθειας.
Θέση μας είναι πως η προκαταρκτική επιτροπή δεν μπορεί να αφορά μόνο στη συμπληρωματική δικογραφία, που διαβιβάστηκε στη Βουλή 27 Δεκεμβρίου για την αλλοίωση της Λίστας, και όχι και στην κύρια δικογραφία των οικονομικών εισαγγελέων, που διαβιβάστηκε στη Βουλή στις 26 Νοεμβρίου. Αυτή η κύρια δικογραφία αναφέρεται στη μη-αξιοποίηση της Λίστας και στα παραπτώματα σχετικά με τη διαχείρισή της, εκ μέρους όλων των υπουργών που την κατείχαν.
Η κατηγορία ότι στηρίζουμε "διαφορετικό πολιτικό σχέδιο απ' αυτό της ΔΗΜΑΡ" είναι εντελώς ανυπόστατη, εφόσον από την 19η Ιουνίου, που η Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ αποφάσισε να στηρίξει την Προγραμματική Συμφωνία χωρίς συμμετοχή στην κυβέρνηση, δεν πάψαμε να στηρίζουμε τις θέσεις, βάσει των οποίων οι πολίτες μας εξέλεξαν".