Κυριακή, 13 Ιανουαρίου 2013 16:27

Να μετακινηθούν στο Δήμο Καλαμάτας οι υπάλληλοί του που βγήκαν σε διαθεσιμότητα

ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
Οι υπάλληλοι του Δήμου Καλαμάτας που έχουν τεθεί στο καθεστώς της διαθεσιμότητας να μετακινηθούν στο …Δήμο Καλαμάτας! Αυτό θα ζητήσει αύριο ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, σε επαφές που θα έχει στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Συνολικά 16 διοικητικοί υπάλληλοι με σύμβαση αορίστου χρόνου έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, αν και συνεχίζουν να δουλεύουν στο Δήμο Καλαμάτας, παίρνοντας όμως το 75% του μισθού τους.
Όπως τόνισε ο Δήμαρχος, στις υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας υπάρχουν 55 σημαντικά κενά και στις επαφές που θα έχει αύριο στην Αθήνα θα ζητήσει τα 16 από αυτά να καλυφθούν από τους υπαλλήλους του που τέθηκαν στο καθεστώς της διαθεσιμότητας.
Πάντως τις προηγούμενες ημέρες ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης, άφησε ξανά ανοιχτό το ενδεχόμενο των απολύσεων εργαζόμενων που είναι σε διαθεσιμότητα, σημειώνοντας: «Αν όλοι καταλάβουμε πόσο σημαντική είναι η ανακατανομή του προσωπικού στη δημόσια διοίκηση, εάν όλοι οι φορείς συνεργήσουν, αν οι δημόσιοι υπάλληλοι συναισθανθούν αυτή τη στιγμή την ευθύνη που έχουν απέναντι στη χώρα και συνειδητοποιήσουν πόσο σημαντικό είναι το έργο που επιτελούν πιστεύω ότι δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα με το σχέδιο της κινητικότητας 25.000 υπαλλήλων. Πρέπει όμως όλοι να καταλάβουν ότι αυτό δεν είναι θέμα μόνο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης αλλά εξαρτάται από τη συνέργεια όλων των Υπουργείων και την αποφασιστικότητα που θα επιδείξουμε. Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης είναι αποφασισμένο να προχωρήσει για να κερδηθεί το στοίχημα της Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο Πρωθυπουργός ενδιαφέρεται προσωπικά για την επιτυχία του συγκεκριμένου ζητήματος και η Κυβερνώσα πλειοψηφία θα το υλοποιήσει. Πρέπει όμως να δουλέψουμε όλοι γι' αυτό»!