Τετάρτη, 01 Δεκεμβρίου 2021 21:55

Και με τον Π.Νίκα περιφερειάρχη η Περιφέρεια βάζει πρόστιμα στην Καλαμάτα για τη Μαραθόλακκα…

φωτό αρχείο φωτό αρχείο

Αν και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, ως δήμαρχος Καλαμάτας, επανειλημμένως είχε διαμαρτυρηθεί, με δηλώσεις του, για τα πρόστιμα που επέβαλε ο πρώην περιφερειάρχης, Πέτρος Τατούλης, στο Δήμο για τη Μαραθόλακκα, ανάλογα πρόστιμα συνεχίζουν να επιβάλλονται στο Δήμο και επί της δικής του θητείας. Ένα τέτοιο πρόστιμο απασχόλησε το μεσημέρι τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καλαμάτας…

Συγκεκριμένα η Περιφέρεια επέβαλε στο Δήμο Καλαμάτας πρόστιμο 4.000 ευρώ. Την απόφαση υπογράφει, “με εντολή περιφερειάρχη Παναγιώτη Ε. Νίκα”, ο αναπληρωτής προϊστάμενος της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει ότι σε αυτή την απόφαση επιβολής του προστίμου δεν επισημαίνονται οι παραβάσεις που διαπιστώθηκαν στη Μαραθόλακκα, όπως επισημαίνονταν σε προηγούμενες ανάλογες αποφάσεις. 

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας αποφάσισε σήμερα να προσφύγει στα αρμόδια διοικητικά δικαστήρια για την ακύρωση της επιβολής του προστίμου. Να σημειωθεί ότι ανάλογες αποφάσεις έπαιρνε ο Δήμος και επί δημαρχοντίας του κ. Νίκα, στα πρόστιμα που επιβάλλονταν από τον πρώην περιφερειάρχη κ. Τατούλη, δεν έχει ανακοινωθεί όμως ποτέ η δικαίωση του Δήμου. 

Ο περιφερειάρχης σήμερα κ. Νίκας, ως δήμαρχος Καλαμάτας διαμαρτυρόταν για την επιβολή αυτών των προστίμων τονίζοντας ότι δεν μπορεί ο ένας βαθμός αυτοδιοίκησης να επιβάλει πρόστιμα στον άλλο. 

Στ.Μ.