Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2013 17:41

Και νέα αντιπαράθεση για το έργο ανάπλασης της πλατείας Καλαμάτας

Δημήτρης Δημόπουλος, αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Νέων Έργων και πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δημήτρης Δημόπουλος, αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Νέων Έργων και πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ
Άλλο ένα επεισόδιο αντιπαράθεσης, για τη σκοπιμότητα αλλά και για την ποιότητα του έργου ανάπλασης της κεντρικής πλατείας Καλαμάτας, εκτυλίχθηκε το μεσημέρι, κατά τη…

…συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καλαμάτας.
Οι εκπρόσωποι των τριών παρατάξεων της αντιπολίτευσης στην Επιτροπή, ο Γιάννης Χριστόπουλος, ο Κώστας Μιχαλόπουλος και ο Σπύρος Μωρακέας, επανέλαβαν τη διαφωνία τους για τη σκοπιμότητα του έργου. Επιπλέον ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Θόδωρος Μπρεδήμας, υποστήριξε και πάλι ότι υπάρχει θέμα με την ποιότητα του έργου και μίλησε για σπασμένες πλάκες και μάρμαρα και για χαλασμένους κυβόλιθους στην πλατεία. Ανακοίνωσε δε ότι η παράταξή του θα βάλει ειδικούς να ελέγξουν το έργο.
Ο αντιδήμαρχος Χρίστος Ριζάς απάντησε ότι επανειλημμένως έχει δηλώσει πως οι σπασμένες πλάκες θα αντικατασταθούν όταν θα ολοκληρωθεί το έργο. Είπε επίσης ότι πριν λίγες εβδομάδες διενεργήθηκε μεγάλος έλεγχος στο έργο από την αρμόδια υπηρεσία, ο οποίος και θα αποδείξει εάν κατασκευάζεται σύμφωνα με τους κανονισμούς της τεχνικής και της επιστήμης. Όσο για την αναφορά του Θόδωρου Μπρεδήμα, ότι έλεγχο θα διενεργήσει και επιτροπή της μείζονος μειοψηφίας, ο αντιδήμαρχος απάντησε ότι δεν υπάρχει καμία αντίρρηση επ' αυτού από τη δημοτική αρχή.
Αφορμή για την αντιπαράθεση έδωσε η εισήγηση της πλειοψηφίας για την απαγόρευση της στάθμευσης στην Αριστομένους, στο τμήμα από τη Βαλαωρίτου μέχρι τη Βασιλέως Γεωργίου, ώστε να δημιουργηθούν και πάλι δύο λωρίδες κυκλοφορίας, μία για όσους κινούνται ευθεία στην Αριστομένους και μία για όσους στρίβουν στη Φραντζή. Μέχρι πρόσφατα υπήρχαν δύο λωρίδες όμως η μία καταλήφθηκε από την επέκταση της πλατείας στα «Ψαράκια» και την κατασκευή ποδηλατόδρομου.
Σημειώνεται ότι σήμερα η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής πραγματοποίησε την πρώτη της συνεδρίαση για το 2013 και με τη νέα της σύνθεση, με πρόεδρο το νέο αντιδήμαρχο Προγραμματισμού και Νέων Έργων, Δημήτρη Δημόπουλο.
Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής εξελέγη ο Γιάννης Χριστόπουλος της μείζονος μειοψηφίας, όπως ορίζει η νομοθεσία.
Στ.Μ.