Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2022 16:08

Τέταρτος πρόεδρος στο Σύνδεσμο Ύδρευσης! “Ο ευτελισμός των διαδικασιών και του Συνδέσμου δεν έχει όρια!”

Ο Τάσος Αγγελής, πρόεδρος του Συνδέσμου που αντικαταστάθηκε από τον Κώστα Αθανασόπουλο Ο Τάσος Αγγελής, πρόεδρος του Συνδέσμου που αντικαταστάθηκε από τον Κώστα Αθανασόπουλο

ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ  
Εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης, από τα Δημοτικά Συμβούλια Μεσσήνης και Καλαμάτας, καταδικάζουν την απόφαση για νέα, τέταρτη στη σειρά από το Σεπτέμβρη του 20219, αντικατάσταση του προέδρου του Συνδέσμου Ύδρευσης Δήμων Καλαμάτας, Μεσσήνης και Δυτικής Μάνης. Αντικαταστάθηκε ο Τάσος Αγγελής, τον οποίο στήριξε η αντιπολίτευση, από τον Κώστα Αθανασόπουλο. Ο Τάσος Αγγελόπουλος ανήκει στην παράταξη της Ελένης Αλειφέρη, που συνεργάζεται με τη δημοτική αρχή του Θανάση Βασιλόπουλου, ενώ ο Κώστας Αθανασόπουλος τοποθετήθηκε από τον δήμαρχο στο Σύνδεσμο μετά την αντικατάστασή του από την προεδρία της ΔΕΥΑΚ. Με τέτοιες πρακτικές δεν μπορεί να λειτουργήσει ο Σύνδεσμος Ύδρευσης, ο οποίος έχει να υλοιποιήσει το πολύ μεγάλο έργο της αντικατάστασης του κεντρικού αγωγού υδροδότησης, υπογράμμισαν οι σύμβουλοι Ντίνος Μπουρίκας από την αντιπολίτευση του Δ.Σ. Μεσσήνης, Λεωνίδας Λιάππας (παράταξη Μαρίας Οικονομάκου), Κώστας Τσαπόγας (παράταξη Βασίλη Τζαμουράνη), Δημήτρης Φαββατάς (παράταξη Βασίλη Κοσμόπουλου) και Σταμάτης Μπεχράκης (παράταξη Μανώλη Μάκαρη) από τις αντιπολιτεύσεις του Δ.Σ. Καλαμάτας…

Σημειώνεται ότι ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, έχει επιλέξει στη μέχρι τώρα θητεία του ως προέδρους του Συνδέσμου διαδοχικά τον Δημήτρη Κουκούτση, τον Γιώργο Φάβα, τον Τάσο Αγγελή και σήμερα τον Κώστα Αθανασόπουλο!

Σε ανακοίνωσή τους οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης σημειώνουν συγκεκριμένα: “Τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022, πραγματοποιήθηκαν εκλογές στον Σύνδεσμο Ύδρευσης για ανάδειξη προέδρου και Αντιπροέδρου.

Το Δ.Σ. του Συνδέσμου έκανε αποδεκτή την παραίτηση κατά πλειοψηφία του κ. Αναστάσιου Αγγελή, ενώ η μειοψηφία δεν αποδέχθηκε την παραίτησή του.

Κατατέθηκαν δύο υποψηφιότητες του κ. Κων/νου Αθανασόπουλου υποστηριζόμενη από την πλειοψηφία  και του κ. Κων/νου Τσαπόγα υποστηριζόμενη από την μειοψηφία, κατόπιν αρνήσεως του κ. Αγγελή να αποδεχθεί την υποψηφιότητα που του πρότεινε η μειοψηφία.

Επί ψηφισάντων 15 ο κ. Αθανασόπουλος έλαβε 10 ψήφου ενώ ο κ. Τσαπόγας έλαβε 5 ψήφους.

Σε κοινή τους δήλωση οι εκπρόσωποι στο Σύνδεσμο Ύδρευσης από τους δήμους  Καλαμάτας και Μεσσήνης αναφέρουν: «Στις πρόσφατες εκλογές του Συνδέσμου Ύδρευσης στηρίξαμε την εκλογή στη θέση του Προέδρου τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Τάσο Αγγελή και για αντιπρόεδρο τον δημοτικό σύμβουλο Μεσσήνης κ. Δημήτρη Αθανασακόπουλο. 

Εκτιμήσαμε θετική την εκλογή του ως προέδρου του Συνδέσμου περιβάλλοντάς τον  με εμπιστοσύνη, βοηθώντας τον παράλληλα στο δύσκολο έργο που έπρεπε να επιτελέσει, βάζοντας «πλάτη»  σε αποφάσεις που πάρθηκαν στο Δ.Σ. του Συνδέσμου. 

Σήμερα ζούμε το παράδοξο, η δημοτική αρχή εκτελώντας χρέη «μαθητευόμενου μάγου» για πολλοστή φορά μέσα σε λίγους μήνες, μας καλεί να εκλέξουμε εκ νέου πρόεδρο και αντιπρόεδρο, καθώς θέλει να κρατήσει τις ενδοπαραταξιακές της ισορροπίες, «αποκεφαλίζει» τον απερχόμενο πρόεδρο, ο οποίος έτρεξε το θέμα της διέλευσης του αγωγού ύδρευσης Φ800. Τέτοιες πρακτικές τύπου χωρών "μπανανίας", φέρνουν σε κίνδυνο το μεγαλύτερο έργο που έχει να εκτελέσει Σύνδεσμος, καθώς το έργο βρίσκεται στην πιο κρίσιμη φάση υλοποίησης. 

Όλοι ζούμε με αγωνία κάθε ώρα καθυστέρησης αν θα προλάβουμε ή θα συμβεί το απευκταίο γεγονός του υπάρχοντος προβληματικού αγωγού. Ο ευτελισμός των διαδικασιών και του Συνδέσμου δεν έχει όρια! 

Κρατάμε τα σοβαρά ερωτηματικά, παρακολουθούμε εντατικά και διαχωρίζουμε τη στάση μας από αυτήν την πρακτική. Είμαστε υποχρεωμένοι ιεραρχώντας τις αναγκαιότητες των δήμων μας και των συμπολιτών μας, να καταθέσουμε τη δική μας πρόταση για την προεδρία του Συνδέσμου, η οποία είναι ο μέχρι πρότινος πρόεδρος κ. Τάσσος Αγγελής. Εάν αρνηθεί την υποψηφιότητα τότε προτείνουμε τον κ. Κων/νο Τσαπόγα»”.